avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Introducere acțiune
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Introducere acțiune

La ce instanta poate fi contestata o decizie de concediere?
În cât timp poate fi depusa aceasta contestație?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:30, 7 Martie 2018
Contestatia se inregistreaza la Tribunalul din raza DVs de domiciliu, in termen de 30 de zile
Din cate stiam eu, legea 62/2011 stabileste la art. 211 lit. a urmatoarele: „cererile pot fi formulate de cei ale caror drepturi au fost incalcate dupa cum urmeaza: a) masurile unilaterale de executare, modificare, suspendare sau incetare a contractului individual de munca, inclusiv angajamentele de plata a unor sume de bani, pot fi contestate in termen de 45 de zile calendaristice de la data la care cel interesat a luat cunostinta de masura dispusa”.
Altfel stau insa lucrurile referitor la contestarea deciziei de concediere disciplinara. Codul muncii prevede expres aceasta situatie la art. 252 alin. 5 si art. 268 alin. 1 lit. b), fara a se interveni ulterior asupra acestei reglementari prin legea nr. 62/2011, din interpretarea coroborata a prevederilor de mai sus, reiese ca dispozitiile Codului muncii vor fi aplicabile in continuare, termenul de contestare a deciziei de concediere disciplinara este 30 de zile calendaristice.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Martie 2018
coca_lb, utilizator
Despre ce concediere este vorba, disciplinara sau pentru motive care nu tin de persoana salariatului ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de contestaþie a deciziilor emise de angajator. machis machis În art. 211 litera \"b\" din Lg.62/2011 se prevede faptul că măsurile unilaterale vizând executarea, modificarea, suspendarea şi încetarea contractului ... (vezi toată discuția)
In cazul concedierii disciplinare se poate depune contestatie in 30 de zile sau 45 de zile? imosoft imosoft Buna ziua, In cazul concedierii disciplinare se poate depune contestatie in 30 de zile sau 45 de zile? Un articol de pe avocatnet sustine ca ar fi 30 de ... (vezi toată discuția)
Termen contestare decizie desfacere cim Rentzu Rentzu S-a modificat cumva termenul de 30 de zile de la data comunicarii in care poate fi contestata in instanta o decizie privind desfacerea CIM ? Am auzit o ... (vezi toată discuția)