avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Spor vechime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Spor vechime

Bună ziua.are dreptul un angajator sa taie sporul de vechime și zilele de concediu odihna, dobândite prin vechimea în muncă?chiar daca angajatul nu a semnat hârtia cu înștiințarea in aceasta privința.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Martie 2018
takytaky1, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:16, 7 Martie 2018
Un angajator nu poate modifica unilateral c.i.m. , in privinta salariului, decat in anumite situatii,
Tot acest angajator are dreptul sa cheme in biroul lui pe fiecare angajat și să îl "oblige"sa semneze acele hârtii(menționate mai sus)și dacă nu semnezi îți încetează contractul de munca!!??? mulțumesc
Și de exemplu care ar putea fi aceste situații??
Nu are un astfel de drept prevazut in legislatie ... acele acte pot fi anulate in instanta.

Existenta unui act normativ sau contract colectiv de munca.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Martie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Nu sunt lamură concret daca are dreptul sa ne ia sporul și Co dacă nu am semnat înștiințarea.va rog răspundeți mai clar.are sau nu angajatorul acest dreptul

Alte discuții în legătură

Concediu de odihnă pe perioada stării de urgență? Hobitzi Hobitzi Redau un mesaj primit de la angajator în dimineața asta. Menționez că e o instituție publică, în care deja ne-au pus anterior să semnăm un angajament, ... (vezi toată discuția)
Sporul de vechime vernescuiustinian vernescuiustinian Sporul de vechime se acorda in functie de ani de vechime in campul muncii indiferent de cate locuri de munca am avut sau se acorda in functie de vechimea pe ... (vezi toată discuția)
Prevederi cim nicky63 nicky63 Buna ziua. Prin aditional la cim semnat si intrat in vigoare cu 01.05.2016 mi se acordau in plus la co 9 zile suplimentare pentru lucru in conditii deosebite ... (vezi toată discuția)