avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Am vândut un imobil unui cetățean norvegian care ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Am vândut un imobil unui cetățean norvegian care zice că a găsit niște insecte în casă și îmi cere 60.000 de euro despăgubire. Sunt recunoscute în România deciziile instanțelor din Norvegia?

Buna ziua,
Am si eu o intrebare legata de recunoasterea deciziilor instantelor judecatoresti norvegiene in Romania. In 2016 am vandut o casa aproape noua unui cetatean norvegian. In 2017 m-a contactat un avocat ca imi cere 60 000 euro ca nu stiu ce insecte a gasit in casa. Ma rog, banuiesc ca se va ajunge in instanta. Daca va castiga, eu voi fi in tara deoarece ne-am mutat in Romania si nu am de unde sa ii dau atatia bani. Intrebarea mea este in ce masura se recunoaste decizia instantei judecatoresti din Norvegia in Romania si daca pot fi executat in Romania pe baza deciziei din Norvegia. Va multumesc anticipat.
Catalin Pripici
Ultima modificare: Joi, 8 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Ati luat in calcul si ca ati putea negocia suma ceruta inainte sa se declanseze procesul? Sau ca v-ati putea apara impotriva pretentiilor (tot in instanta) in speranta ca decizia finala va fi pentru o suma mult mai mica? Pentru ca decizia definitiva a instantei competente este foarte usor recunoscuta in Romania, chiar daca Norvegia nu este un stat UE
Ultima modificare: Miercuri, 7 Martie 2018
CaraD, utilizator
Buna seara si multumesc pentru raspuns. Asta fac acuma de fapt, incerc sa ma apar. Suma cea mai mica pe care o invoca este undeva la 45000 euro. De fapt sunt bine cunoscute cazurile in care cumparatorii de orice fel castiga in instanta pentru ca legea ii apara foarte bine. Vanzatorii nu au acest noroc. Acuma mi-am angajat un avocat in Norvegia si incercam sa facem cate ceva, desi dupa cum spune si dansul, daca exista 51% sanse ca insectele sa fi fost in casa in momentul vanzarii instanta ii va da castig de cauza. Mersul in instanta e foarte costisitor...deci ma poate executa in Romania pana la urma ? Si daca nu am nimic pe numele meu ce se intampla? Demersul asta e unul foarte rapid sau ia timp? Nu prea stiu ce sa fac...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu aveti bunuri pe numele dvs in tara nu ar trebui sa va faceti griji.Sfatul meu este sa consultati un av roman care va poata da niste sfaturi utile(s-ar putea sa va coste si ,20% decat costul unei consultatii in N.Succes
Ultima modificare: Miercuri, 7 Martie 2018
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Odata recunoscuta in tara hotararea definitiva din Norvegia, ea se va comporta exact ca o hotarare definitiva obtinuta la instantele din Romania, deci usor de pus in executare, cu conditia sa existe bunuri personale ale debitorului (dvs). Aici includ evident si banii care vi se datoreaza in orice mod. Mai exista si aceasta procedura a falimentului personal care ar trebui considerata. In orice caz, aranjamentele financiare pentru viitorul mai indelungat ar trebui facute luind in considerare si aceasta datorie care dupa cum spuneti are toate sansele sa devina exigibila
Ultima modificare: Miercuri, 7 Martie 2018
CaraD, utilizator
Buna dimineata, multumesc inca o data pentru raspunsuri. Cu siguranta trebuie sa contactez un avocat si in Romania. Nu stiu exact daca trebuie sa ma adresez unui avocat cu o specializare anume sau orice avocat ma poate ajuta?

Alte discuții în legătură

Asistenta sociala din norvegia a luat copilul Corbuletz Corbuletz Buna ziua, Va scriu deoarece am un copil cu o fata din america centrala, de care am divortat de comun acord in luna Iulie anul 2014, fiind casatoriti din ... (vezi toată discuția)
Ajutor!statul norvegian incearca sa-mi ia copilul prin abuz! dismissed dismissed Statul Norvegian ma ameninta ca daca tatal, ,nu este de acord ca fiul nostru sa se intoarca in Romania cu mine,nu voi putea sa i-mi iau copilul cu mine inapoi ... (vezi toată discuția)
Teren retrocedat proprietarului. ce poate face cel care detine casa de langa teren? kopanyi kopanyi Buna seara. Ma adresez celor prezenti pe forum pentru a cere un prim sfat. Am cumparat o casa de la stat (impreuna cu terenul de sub casa plus un metru ... (vezi toată discuția)