avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 184 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurări auto
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurări auto

In cat timp asigurarea auto are obligația de a vira banii pagubitului in cont???
Cel mai recent răspuns: IRIS AG BROKER de ASIGURARE , Consultant asigurari 12:38, 8 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
RCA sau CASCO?
Asigurare RCA
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Legea RCA - Art. 21:

Soluţionarea cererii de despăgubire
(1) În termen de 30 de zile de la data înaintării cererii de despăgubire de către asigurat ori de către partea prejudiciată, asigurătorul RCA este obligat:
a) fie să răspundă cererii părţii solicitante, formulând în scris o ofertă de despăgubire justificată, transmisă cu confirmare de primire, în cazul în care se dovedeşte răspunderea asiguratului în producerea riscurilor acoperite prin asigurarea RCA, iar prejudiciul a fost cuantificat;
b) fie să notifice părţii prejudiciate în scris, cu confirmare de primire, motivele pentru care nu a aprobat, în totalitate sau parţial, pretenţiile de despăgubire.
....
(4) Despăgubirea se plăteşte de către asigurătorul RCA în termen de 10 zile de la data acceptării ofertei de despăgubire prevăzută la alin. (1) lit. a) sau de la data la care asigurătorul RCA a primit o hotărâre judecătorească definitivă sau acordul entităţii de soluţionare a litigiului cu privire la suma de despăgubire pe care este obligat să o plătească. Documentele care stau la baza cererii de despăgubire sunt stabilite prin reglementări ale A.S.F.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daună totala autoturism Cristimarin25 Cristimarin25 Mă intereseaza si pe mine cam cat dureaza sa primesc aprobarea dosarului de dauna totală si respectiv in cat timp primesc respectiva suma de bani de la ... (vezi toată discuția)
Perioada despagubire dosar rca Andr3yAK Andr3yAK Buna ziua, Am avu tun accident pe data de 28.02.2018 in care nu am fost vinovat. In urma constatarii amiabile am depus dosarul la asiguratorul vinovatului, ... (vezi toată discuția)
Recuperarea dauna totală auto Mihiionutmihai Mihiionutmihai Am avut un accident rutier unde misa dat dauna totală economică de către cei de la Euroins. Dar în înștiințarea cu suma de plata au spus că plata se ... (vezi toată discuția)