avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Recuperarea dauna totală auto
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Recuperarea dauna totală auto

Am avut un accident rutier unde misa dat dauna totală economică de către cei de la Euroins. Dar în înștiințarea cu suma de plata au spus că plata se va face în 30 de zile conform legi . Eu stiu ca termenul este de 10 zile . Imi puteti spune care este termenul legal . Va multumesc
Buna ziua ! Conform dispozitiilor Legii 132/2017 art. 21. - Soluționarea cererii de despăgubire
(1) În termen de 30 de zile de la data înaintării cererii de despăgubire de către asigurat ori de către partea prejudiciată, asigurătorul RCA este obligat:

a) fie să răspundă cererii părții solicitante, formulând în scris o ofertă de despăgubire justificată, transmisă cu confirmare de primire, în cazul în care se dovedește răspunderea asiguratului în producerea riscurilor acoperite prin asigurarea RCA, iar prejudiciul a fost cuantificat;

b) fie să notifice părții prejudiciate în scris, cu confirmare de primire, motivele pentru care nu a aprobat, în totalitate sau parțial, pretențiile de despăgubire.

(2) Dacă în termen de 30 de zile de la depunerea cererii de despăgubire de către partea prejudiciată ori de către asigurat, asigurătorul RCA nu a notificat părții prejudiciate respingerea pretențiilor de despăgubire, precum și motivele respingerii, asigurătorul RCA este obligat la plata despăgubirii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurări auto Adrian1978 Adrian1978 In cat timp asigurarea auto are obligația de a vira banii pagubitului in cont??? (vezi toată discuția)
Daună totala autoturism Cristimarin25 Cristimarin25 Mă intereseaza si pe mine cam cat dureaza sa primesc aprobarea dosarului de dauna totală si respectiv in cat timp primesc respectiva suma de bani de la ... (vezi toată discuția)
Asigurare accident rutier, vatamare corporala alextss alextss Buna ziua, sa luam un caz cum ar fi următorul. Persoana vatamata a fost victima a unui accident rutier aflandu-se in mașina șoferului vinovat ... (vezi toată discuția)