avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Luna tatalui
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Luna tatalui

Bună ziua, cu cat timp inainte trebuie sa depuna tatal dosarul, pentru a beneficia de luna tatalui? Tatal depune dosarul in acelasi loc unde depune si mama actele pentru stimulent? Dupa incetarea acestei luni, se depun la primarie acte din care sa reiasa acest lucru sau se reia activitatea la servici fara alte demersuri? Cum se calculeaza indemnizatia pentru luna tatalui, 85% din ultimile 12 luni inainte de nasterea copilului sau se iau in calcul ultimile 12 luni lucrate? Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:16, 9 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010
art.4^1
(1) În aplicarea prevederilor art. 11 alin. (1) lit. a) din ordonanța de urgență, celălalt părinte sau cealaltă persoană prevăzută la art. 8 alin. (2) din ordonanța de urgență care nu a solicitat dreptul la indemnizație poate solicita acest drept, dacă îndeplinește condițiile de acordare, oricând până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap. Dacă dreptul propriu la concediu și indemnizație nu se solicită de către celălalt părinte, concediul și indemnizația pentru creșterea copilului acordat primului părinte se reduc cu o lună.
...
(7) Solicitarea concediului și a indemnizației pentru creșterea copilului prevăzute la alin. (1) se face pe bază de cerere și documente doveditoare, în condițiile prezentelor norme metodologice, până cel târziu în ziua anterioară împlinirii de către copil a vârstei de 2 ani sau 3 ani în cazul copilului cu handicap.
....

2. Cuantumul indemnizației lunare este de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nașterii copilului.
Cuantumul minim al indemnizației lunare nu poate fi mai mic decât suma rezultată din aplicarea unui coeficient de multiplicare de 2,5 la valoarea indicatorului social de referință (n.m.,1250 lei), iar cuantumul maxim al acesteia nu poate depăși valoarea de 8.500 lei.
Ultima modificare: Vineri, 9 Martie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat la % beneficiez la indemnizatie? Gabriela Dubei Gabriela Dubei Daca sunt angajata de aprope 2 ani cu 6 ore pe zi de cat la % beneficiez la indemnizatie? (vezi toată discuția)
Calcul indemnizație luna tatalui Deeamiri Deeamiri Buna,cum se calculează indemnizația pt luna tatalui??? (vezi toată discuția)