avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Administrarea unui imobil când proprietarul este ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Administrarea unui imobil când proprietarul este minor: ce trebuie să facă părinții lui ca să îl poată reprezenta în relația cu terții?

buna ziua ,

rog suport !
fiul meu a primit in 2013 o donatie ( casa +teren ) de la ruda .
la dobandirea acestora de catre fiul meu , eu am fost reprezentantul legal prin hotarare emisa de judecatorie , deaorece acesta era si este inca minor .
pe mine in calitate de parinte ma intereseza cum pot obtine si de unde conform legii in vigoare o dispozitie de curatela sau un act juridic prin care eu pot administra bunurile in relatia tertii ( primarie, etc ) si incheia contracte cu furnizorii de servicii (salubritate, gaz, apa, e-on ) .
totodata as vrea sa stiu ce document trebuie sa obtin , in cazul in care pe viitor eu si sotia , impreuna cu fiul binenteles dorim sa vindem acest bun ?
ce acte sunt necesare pentru vanzarea acestui imobil de catre minor?
care este autoritatea care ne poate sprijini in acest sens ?
Ultima modificare: Miercuri, 1 August 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 14:31, 31 Iulie 2018
Multumesc pt suport /clarificari .
buna ziua ,

as mai avea nevoie de 2 clarificari :
1. la momentul in care va implini varsta de 18 ani ,copilul care este minor in acest moment poate sa vanda fara incuviintarea autoritatii tutelare?indiferent cum a dobandit bunurile ?
2.ar putea sa vanda si pana la implinirea majoratului ?spre exemplu dupa ce implineste vartsa de 14 ani ?atunci cand ar avea inclusiv act de identitate ?
1. Da
2. Da, dar asistat de curator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire, transfer proprietate bunic - nepot minor aleluia2015 aleluia2015 Buna ziua, in calitate de bunic pot trece casa pe numele nepoatei care are 5 ani.? Multumesc (vezi toată discuția)
Poate fi numit curator pt un minor la vanzarea unei cote parti ... Ellena21 Ellena21 Poate fi numit curator pt un minor la vanzarea unei cote parti dintr un imobil (mostenire de la defuncta mama) o matusa care era mostenitoarea unei cote parti ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil catre minor de 10 ani dinu1970 dinu1970 Buna ziua , va rog mult sa, mi raspunde-ti daca se poate la urmatoarea antrebare. Sunt divortat din anul 2007 , fetita mea minora mi-a fost incredintata mie. ... (vezi toată discuția)