Am facut o poza unui profesor in care acesta nu este ceea ce pare si a venit politia la liceu sa sterg pozele cu acesta.. De frica nu am inteles ce pot patio caci si acum tremur de frica sunt clasa a 9 . Spunea ceva de cazier penal ..
CaraD
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Am sensata ca nu este cel mai iubit profesor din scoala. Chiar si asa, are si dumnealui drepturi ocrotite legal. Pe de alta parta tu ai atat raspundere civila cat si raspundere penala (aceasta din urma incepand cu implinirea varstei de 16 ani). Dupa cum ai descris intamplarile, presupunand ca fapta ar putea fi cumva incadrata ca infractiune, va fi probabil necesara plangerea prealabila a celui vatamat, adica a profesorului. La fel si pentru raspunderea civila (posibil daune morale) este necesar ca profesorul sa isi exprime optiunea, sa te dea in judecata adica. Din pricina distribuirilor repetate, s-ar putea vorbi si despre protectia datelor cu caracter personal care iarasi atrage o raspundere, mai degraba civila pentru fapta ilicita. Raspunderea disciplinara ca elev pentru actele comise in scoala cred ca o cunosti deja.
Cred ca in primul rand va trebui sa le explici parintilor. Stiu ca pare cel mai greu lucru de facut, dar oricum vor afla si atunci nu vei mai avea timp sa iti expui motivele sau sa le explici circumstantele.
Apoi incearca sa iti ceri scuze fata de profesorul in cauza si sa ii explici ca a existat si o anume presiune din partea altor elevi din scoala sa distribui acea imagine si sa ascunzi provenienta ei. Nu este genul de discutie la care ar trebui sa fii singur cu acest profesor sau pe care sa o porti de fata cu alti elevi din scoala. Cea mai buna optiune ar fi daca directorul scolii ar putea fi de fata, poate si unul dintre parintii tai care te poate sustine. Pentru ca va trebui sa explici adultilor depre amenintarile primite, ar fi bine sa intelegi cum se gandesc acestia sa te protejeze impotriva realizarii acestor amenintari. Revin, parintele cu tine si de partea ta se poate dovedi esential
In ce priveste raspunderea ta disciplinara in scoala, directorul pare persoana cea mai in masura sa-ti spuna la ce te poti astepta.
Face sens in contextul a ceea ce s-a intamplat ieri la scoala?
Daca cele de mai sus nu crezi ca te ajuta suficient, incearca sa deschizi un subiect nou cu aceeasi tema in forum, acesta deja nu mai apare sus pe lista de noutati si este improbabil sa il mai vada altcineva care sa te sfatuiasca.
Explicații asupra consecințelor faptei ai primit deja. Eu îți recomand să încerci medierea acestui conflict cu profesorul în cauză. În cadrul unui proces de mediere vei avea posibilitatea să discuți deschis cu el, să îți ceri scuze, să îi explici care a fost intenția reală, etc. Și poți negocia și plata eventualului prejudiciu.