avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cât durează percheziția informatică a unui ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Cât durează percheziția informatică a unui telefon, și în ce constă mai exact?

Buna ziua. Cat dureaza perchezitia informatica a unui telefon si in ce consta mai exact? Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Duminică, 11 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 12:12, 9 Aprilie 2024
Poate dura cat vor muschii procurorului si pana cand gaseste spatiu de stocare date si pana gaseste un specialist si pana va convoaca ca sa participati. La un caz la care am participat a durat 1,5 - 2 ani. Deci slabe sanse sa va mai folositi telefonul. La mine 2 calculatoare din 4 nu au mai functionat la final. Perchezitia consta in copierea prin duplicare a continutului memoriei pe un suport al politiei. Apoi se cauta in date pastrandu-se intacte datele initiale.
Pi si ce ati facut ? daca nu mai functionau ati renuntat la ele sau cum ? cine raspunde ??
Eu eram responsabilul IT la firma perchezitionata si firma respectiva avusese legaturi comerciale cu o firma suspecta de la care incepuse totul. La final calculatoarele s-au aruncat. Ni s-a permis la inceput copierea datelor contabile si alte date importante, ca altfel inchideau firma. Nu ai ce face si nici nu ai unde protesta.
Si dupa copiere pentru analiza datelor cat dureaza? Nu este vreun interval de timp stabilit de lege sau vreo modalitate prin care se poate grabi treaba?
Nu exista un interval de timp clar stabilit de lege. Dureaza atat cat dureaza si urmarirea penala.
Modalitate de a se „grabi treaba”, da: printr-o cerere de „grabire” sau printr-o contestatie durata proces la judecatorul de drepturi si libertati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se pot lua toate numerele de telefon din agenda de catre patron cu politia? ducubc ducubc are dreptul patronul sa vina cu politia sa ia cu japca numerele de telefon din agenda angajatilor pe motiv ca ar fi amenintat ? (vezi toată discuția)
Document perchezitie informatica ciurli_si_burli ciurli_si_burli In urma perchezitiei informatice am semnat un raport in care se prezenta continutul gasit. Dupa semnarea acestuia, am asteptat sa mi se inmaneze un exemplar si ... (vezi toată discuția)
Amenintare procuror. 300 suspecti, se poate cere perchezitie la toti ?? ingrtel ingrtel Intr-un dosar penal privind amenintarea unor procurori ... suntem in jur de 300 de suspecti/martori . Va rog sa-mi spuneti in ce conditii ne pot cere ... (vezi toată discuția)