avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Refuz reparatie balcon
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Refuz reparatie balcon

Buna ziua.
In balconul vecinului de deasupra (bloc 6 etaje, eu stau la 3, el la 4), proprietar, varsta 76, exista o defectiune prin care picura apa la mine dupa cateva zile de ploi sau zapezi. El refuza orice reparatie de multi ani, chiar si cand m-am oferit sa platesc eu, pe motivul ca balcoanele intra in datoria asociatiei de a fi reparate.
De asemenea, el nu vrea o reparatie localizata, unde curge, ci vrea ca asociatia sa-i inlocuiasca hidroizolatia pe intreaga suprafata a balconului, ca doar "interiorul casei" e treaba lui, orice altceva "e spatiu comun".
Inundatia respectiva apare spre mijlocul balconului, nu se afla langa vreo scurgere de burlan. Balconul desigur ca e in actele sale de proprietate, nu exista cale de acces decat din apartamentul lui, e la fel cum e balconul meu pentru mine; nu e niciun "spatiu comun". asociatia nu vrea sa plateasca nimic, nici nu vor sa aiba de-a face cu el.
Am vopsit si pe banii mei, si pe banii de la asigurare insa ei vin, constata si platesc reparatia tavanului meu, nu ii intereseaza cauza, spre surprinderea mea.
Apa care picura ma impiedica sa utilizez spatiul, nu e doar o pata. Exista vreo plangere pe care s-o fac la vreo institutie, sau posibilitatea vreunei amenzi, prin care sa-l determin sa accepte o reparatie a fisurii respective, chiar pe banii mei, ca sa oprim apa?
Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Martie 2018
alex_2, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:24, 11 Martie 2018
Exista o problema la fatada blocului, din ce se intelege. Puteti sa vorbiti si cu presedintele asociatiei, cu vecinul de la 4. Sa stabiliti cauza.
Incercati o mediere si poate ca dl. isi va da seama de situatie. Balconul este proprietatea domniei sale, dar fatada blocului este a intregii asociatii.
Multumesc pentru raspuns insa nu are absolut nicio legatura cu subiectul.
Nu are fatada blocului nicio treaba. Daca era, as fi fost fericit, si implicam asociatia de la inceput.
E o fisura, crapatura, orice ar fi, nu a permis nimanui sa intre in casa, in pardoseala balconului, prin care apa sau zapada care se topeste acolo se scurge la mine, din mijlocul tavanului meu.
Intrebarea mea era daca, in afara unui proces direct intre noi doi, care poate sa dureze oricat de mult, nu pot implica intai vreo institutie de genul inspectoratului in constructii, care si doar prin posibilitatea unei amenzi, sa-l aduca in lumea reala, ca nu poti sa produci inundatii intentionat, sperand sa nu patesti nimic si sa-ti si renoveze vecinii casa.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Martie 2018
alex_2, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Chemati un expert in constructii- eventual autorizat ANEVAR va stabileste de unde provine acea problema si daca la o notificare directa in care atasati si raportul nu se conformeaza si nu plateste daunele in actionati in instanta.
Nu vine nici o autoritate sa faca verificari doar ca cineva are vre-o banuiala in casa nimanui. Constatati prin expert si dupa actionati cum doriti.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Inteleg ca vecinul mai in varsta este hotarat ca reparatia trebuie sa fie facuta de asociatia de proprietari si pentru acest motiv este dispus sa permita accesul in apartament iar dvs sunteti dispus sa platiti pentru aceasta reparatie, si doriti sa fie efectuata cat mai repede posibil. Il puteti convinge (dvs sau presedintele asociatiei) sa va permita sa faceti reparatia cu titlu de urgenta urmand apoi ca asociatia sa ramburseze cheltuielie dupa ce se obtin aprobarile necesare?
Ar fi indicat de sesizat si Inspectoratul regional in constructii, dar nu as astepta neaparat o solutie salvatoare.
Multumesc.
@Cornelia Dayes: vecinul viseaza o reparatie integrala a hidroizolatiei din podeaua balconului, facuta doar de asociatie. o rezolvare directa intre noi doi a refuzat-o inca de acum 5-6 ani, dupa cum am spus. nefiind spatii comune, acoperis, burlan etc. asociatia nu are nicio treaba. O sa incerc la Inspectorat sa vad daca se poate inregistra vreo reclamatie cumva.

@BARBULESCU ION-SEBASTIAN: cred ca un expert e o idee buna. Daune fata de mine nu are de platit, am asigurare. Nu m-am gandit la expert pana acum pentru ca exista stabilit un vinovat, impreuna cu asociatia si administratorul blocului, conform tuturor procedurilor pe care le cere asiguratorul pentru plata. Asta nu a facut insa ca gaura din partea lui sa se infunde singura.

Alte discuții în legătură

Salut. am nevoie de putin ajutor, un sfat. vecinii mei de la ... Ioan_Chris Ioan_Chris Salut. Am nevoie de putin ajutor, un sfat. Vecinii mei de la bloc, de la etajele superioare, au probleme cu scurgerea apei de la AC. Evacuarea apei nu se face ... (vezi toată discuția)
Problema burlan drenare apa pluviala petschovschi petschovschi In imobilul nostru avem o problema cu un burlan de evacuare a apei pluviale: http://postimage.org/image/zcy1dphpt Blocul a fost proiectat cu burlanul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, apartamentul meu este situat la etajul 3 si am un ... Lianacg Lianacg Buna ziua, Apartamentul meu este situat la etajul 3 si am un balcon care iese in exteriorul blocului si nu are acoperiși, este sub cerul liber. La etajul 4 ... (vezi toată discuția)