Buna ziua.
In balconul vecinului de deasupra (bloc 6 etaje, eu stau la 3, el la 4), proprietar, varsta 76, exista o defectiune prin care picura apa la mine dupa cateva zile de ploi sau zapezi. El refuza orice reparatie de multi ani, chiar si cand m-am oferit sa platesc eu, pe motivul ca balcoanele intra in datoria asociatiei de a fi reparate.
De asemenea, el nu vrea o reparatie localizata, unde curge, ci vrea ca asociatia sa-i inlocuiasca hidroizolatia pe intreaga suprafata a balconului, ca doar "interiorul casei" e treaba lui, orice altceva "e spatiu comun".
Inundatia respectiva apare spre mijlocul balconului, nu se afla langa vreo scurgere de burlan. Balconul desigur ca e in actele sale de proprietate, nu exista cale de acces decat din apartamentul lui, e la fel cum e balconul meu pentru mine; nu e niciun "spatiu comun". asociatia nu vrea sa plateasca nimic, nici nu vor sa aiba de-a face cu el.
Am vopsit si pe banii mei, si pe banii de la asigurare insa ei vin, constata si platesc reparatia tavanului meu, nu ii intereseaza cauza, spre surprinderea mea.
Apa care picura ma impiedica sa utilizez spatiul, nu e doar o pata. Exista vreo plangere pe care s-o fac la vreo institutie, sau posibilitatea vreunei amenzi, prin care sa-l determin sa accepte o reparatie a fisurii respective, chiar pe banii mei, ca sa oprim apa?
Multumesc.
ynocentta
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Vecinul dv interpreteeaza total eronat
Concret numai exteriorul imobilului reprezinta parte comuna
In speta dv numai exteriorul balconului implica responsabilitatea asociatiei de proprietari,interiorul balconului se regaseste in documentele de achizitie bun imobil
In speta dv asociatia de proprietari nu are nici o responsabilitate
@alex_2
In speta de fata nu se justifica si nu var ajuta cu nimic demers la isc deoarece autorittaea se poate implica strict in cazuri de edificare/executare de constructii fara parcurgerea procedurii de avizare si autorizare
De preferat sa notificati oficial vecinul sa execute reparatiile necesare sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
In instanta ,daca stapaniti procedura aveti cai sa obtineti hotarare in termen scurt