avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Refuz reparatie balcon
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Refuz reparatie balcon

Buna ziua.
In balconul vecinului de deasupra (bloc 6 etaje, eu stau la 3, el la 4), proprietar, varsta 76, exista o defectiune prin care picura apa la mine dupa cateva zile de ploi sau zapezi. El refuza orice reparatie de multi ani, chiar si cand m-am oferit sa platesc eu, pe motivul ca balcoanele intra in datoria asociatiei de a fi reparate.
De asemenea, el nu vrea o reparatie localizata, unde curge, ci vrea ca asociatia sa-i inlocuiasca hidroizolatia pe intreaga suprafata a balconului, ca doar "interiorul casei" e treaba lui, orice altceva "e spatiu comun".
Inundatia respectiva apare spre mijlocul balconului, nu se afla langa vreo scurgere de burlan. Balconul desigur ca e in actele sale de proprietate, nu exista cale de acces decat din apartamentul lui, e la fel cum e balconul meu pentru mine; nu e niciun "spatiu comun". asociatia nu vrea sa plateasca nimic, nici nu vor sa aiba de-a face cu el.
Am vopsit si pe banii mei, si pe banii de la asigurare insa ei vin, constata si platesc reparatia tavanului meu, nu ii intereseaza cauza, spre surprinderea mea.
Apa care picura ma impiedica sa utilizez spatiul, nu e doar o pata. Exista vreo plangere pe care s-o fac la vreo institutie, sau posibilitatea vreunei amenzi, prin care sa-l determin sa accepte o reparatie a fisurii respective, chiar pe banii mei, ca sa oprim apa?
Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Martie 2018
alex_2, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:24, 11 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vecinul dv interpreteeaza total eronat
Concret numai exteriorul imobilului reprezinta parte comuna
In speta dv numai exteriorul balconului implica responsabilitatea asociatiei de proprietari,interiorul balconului se regaseste in documentele de achizitie bun imobil
In speta dv asociatia de proprietari nu are nici o responsabilitate
@alex_2
In speta de fata nu se justifica si nu var ajuta cu nimic demers la isc deoarece autorittaea se poate implica strict in cazuri de edificare/executare de constructii fara parcurgerea procedurii de avizare si autorizare
De preferat sa notificati oficial vecinul sa execute reparatiile necesare sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
In instanta ,daca stapaniti procedura aveti cai sa obtineti hotarare in termen scurt

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salut. am nevoie de putin ajutor, un sfat. vecinii mei de la ... Ioan_Chris Ioan_Chris Salut. Am nevoie de putin ajutor, un sfat. Vecinii mei de la bloc, de la etajele superioare, au probleme cu scurgerea apei de la AC. Evacuarea apei nu se face ... (vezi toată discuția)
Problema burlan drenare apa pluviala petschovschi petschovschi In imobilul nostru avem o problema cu un burlan de evacuare a apei pluviale: http://postimage.org/image/zcy1dphpt Blocul a fost proiectat cu burlanul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, apartamentul meu este situat la etajul 3 si am un ... Lianacg Lianacg Buna ziua, Apartamentul meu este situat la etajul 3 si am un balcon care iese in exteriorul blocului si nu are acoperiși, este sub cerul liber. La etajul 4 ... (vezi toată discuția)