avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Informație privind Gardul viu de pe hotar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Informație privind Gardul viu de pe hotar

Buna seara va fac si eu o intrebare detin un gard viu din tuia care se afla in fata gardului de la hotar iar vecinul meu are casa la 1 metru de gard si 3 ferestre cu vizibilitatatea la mine in curte(intrarea in casa)! Si in urma unei discuți aberante mi-a zis ca o cheme de la.primarie ca nu mai are vizibilitate in casa din cauza brazilor mei! Credeți ca ar avea castig de cauza daca el are 3 ferestre pe partea cu curtea mea iar distanța dintre fereastră si gard nu are undeva la 1m ( iar acel gard l-am plantat acum ceva ani deoarece eram urmărit zilnic dar pana acum nu a deranjat pe nimeni! Va multumesc o seara buna!
Cel mai recent răspuns: sebastian-barbulescu , utilizator 22:40, 10 Martie 2018
Buna seara,
Conform Art. 615 C.Civ. Distanţa minimă pentru fereastra de vedere

(1) Este obligatorie păstrarea unei distanţe de cel puţin 2 metri între fondul, îngrădit sau neîngrădit, aparţinând proprietarului vecin şi fereastra pentru vedere, balconul ori alte asemenea lucrări ce ar fi orientate către acest fond.

(2) Fereastra pentru vedere, balconul ori alte asemenea lucrări neparalele cu linia de hotar spre fondul învecinat sunt interzise la o distanţă mai mică de un metru.

(3) Distanţa se calculează de la punctul cel mai apropiat de linia de hotar, existent pe faţa zidului în care s-a deschis vederea sau, după caz, pe linia exterioară a balconului, până la linia de hotar. Distanţa, şi în cazul lucrărilor neparalele, se măsoară tot perpendicular, de la punctul cel mai apropiat al lucrării de linia de hotar şi până la această linie.


Daca este sub 2 metri chiar el va avea probleme
Seara frumoasa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Limita casa fata de vecin laurentiuu laurentiuu Doresc sa construiesc o casa cu ferestre catre vecin.La ce distanta o pot construi?Pe acea parte vecinul meu are deja casa facuta la distanta de 1m fata de ... (vezi toată discuția)
Referitor la fereastra facuta inspre curtea vecinului. Balan vali Balan vali Sora mea are o fereastra facuta inspre curtea vecinului. Tin sa precizez ca atunci cand a fost facuta fereastra era o trecatoare (ulita) apoi vecinul sa extins ... (vezi toată discuția)
Geam spre curtea mea sorana katona sorana katona Vecinul care si-a construit casa lipita de gard, cladirea lui cu un etaj e chiar gardul are voie sa faca geam inspre noi, dimensiuni? (vezi toată discuția)