avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1176 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Sunt proprietarul unei case pe care n-o pot vinde. ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Sunt proprietarul unei case pe care n-o pot vinde. Daca as obtine un imprumut cu ipoteca pe acest imobil si nu as Plati ratele la banca asi putea avea probleme?

EU asi ramane cu banii iar banca cu casa. Valoreaza Cam 30000 euro. Locuiesc in strainatate si nu am alte bunuri pe numele meu in romania
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:55, 11 Martie 2018
Teoretic raspunsul ar fi DA.
Dar, practic nu se realizeaza acest lucru.
Chiar daca dvs. ipotecati casa pentru a putea lua imprumutul, banca incearca sa recupereze suma de bani de la dvs. Banca nu se poate transforma in agent imobiliar; nu are ce sa faca cu casa. Interesul ei este sa recupereze banii. Si atunci, daca dvs. nu mai achitati creditul, banca vinde la licitatie casa dvs. pentru a-si recupera suma de bani imprumutata. Dar, niciodata un imobil care se vinde la licitatie, nu se va vinde cu pretul pietei. Intotdeauna acesta se va vinde sub pretul pietei, cu mult, iar daca banca nu va putea recupera intreaga datorie prin vanzarea acestui imobil, dvs. veti ramane in continuare dator, urmand sa vi se urmareasca veniturile si bunurile in continuare.
Exista chiar posibilitatea urmaririi bunurilor ce le detineti si in alte tari, nu numai in Romania.
in ce sens nu puteti vinde ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imobil scos la licitate urgent gemilia gemilia am luat un imprumut in 2008 dela o pers suma 80000 euro cu contract de ipoteca la notar, tot in 2008 diferenta de o luna am luat de la alta persoana 2000 euro ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa renunt la apartament ipotecat ? halupacristina halupacristina Am facut un credit in franci elvetieni si ma intereseaza cum se procedeaza in situatia in care vreau sa renunt la apartament cu ipoteca pe el#-o. Creditul l-am ... (vezi toată discuția)
Contract intretinere vs contract v-z - ambele cu clauza de uzufruct viager Moonspell Moonspell Buna ziua, Sunt in impas, va rog o parere avizata. Sunt plecat din tara datorita faptului ca nu mai primeam salariu in conditiile in care aveam rate la ... (vezi toată discuția)