avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Analiza de risc la securitate fizică
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Analiza de risc la securitate fizică

Buna ziua!
Un cabinet medical individual (forma de organizare PFA) este obligat sa elaboreze analiza de risc la securitate fizică, conform legii 333/2003?
Analogie cu scandalul de acum vreo luna din Bucuresti, cind a fost pradat un cabinet medical, si tot proprietarul (pagubasul) a fost amendat ca nu avea acea analiza de risc...
Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:31, 13 Martie 2018
Aveti nevoie de analiza de risc la securitate fizica tocmai pentru a evita amenzi contraventionale.
In baza analizei de risc la securitate fizica, in functie de valorile pe care le detineti in cabinet veti putea lua anumite masuri de prevenire, de exemplu sa montati o camera de supraveghere, sa asigurati fisetele si/ sau usile suplimentar, etc.
Mentionati, citez: "... si tot proprietarul (pagubasul) a fost amendat ca nu avea acea analiza de risc..."
Trebuia sa aveti in vedere si aspectul ca hotul nu a scapat de prevederile legii (cand va fi prins) prin faptul ca detinatorul cabinetului medical de care amintiti a fost amendat.
Da, cabinetul medical exte obligat să efectueze evaluarea de risc la securitatea fizică, pentru că în incinta acestuia se desfășoară o activitate, iar responsabilitatea revine celui care utilizează spațiul în cauză, indiferent de forma de organizare pfa,sau s.r.l..
In cadrul analizei de risc la securitate fizica se are in vedere si locatia unde este amplasat cabinetul medical respectiv, in ideea existentei unor cai de acces comune si altor apartamente/ firme/ cabinete, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evaluarea riscului la securitatea fizica nicosim nicosim Buna Ziua, As dori sa stiu daca cabinetele medicale individuale ( PFA) sunt obligate de aceasta prevedere legala(H.G. nr. 301/2012 pentru aprobarea Normelor ... (vezi toată discuția)
Intrebare : legea nr.333/ 2003 referitoare la analiza de risc ... Neila Pavlenco Neila Pavlenco Intrebare : legea nr.333/ 2003 referitoare la analiza de risc la securitatea fizica este obligatorie. Având spatiul comercial in incinta unui complex care ... (vezi toată discuția)
Analiza de risc la securitatea fizica dan197 dan197 Buna ziua. Intrebarea mea este urmatoarea: Am un hotel pe care il am conduc si as dori sa stiu daca sunt obligata sa inchei contract de prestari servicii ... (vezi toată discuția)