avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 151 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie pe caz de boala bolnav de cancer
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie pe caz de boala bolnav de cancer

Buna ziua,sotul meu in varsta de 43 ani, a fost diagnosticat cu cancer la colon,a fost operat si acum face chimiterapie.Angajatorul unde a lucrat a crezut de cuviinta ca e mai bine sa ii desfiinteze postul,asa ca a ramas fara nici un venit,moment in care am depus dosar pt indemnizatia de handicap,care a fost si aprobat, si primeste "frumoasa" suma de 50 lei lunar.Intrebarea mea este,exista o posibilitate sa beneficieze de o pensie de boala,sau alta forma de venit din partea statului,si daca da,ce trebuie facut.Multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate si/sau indemnizatie de handicap jonela19 jonela19 buna ziua, sunt o persoana de 56 ani, diagnosticata cu diabet zaharat tip II insulino dependent si am fost operata in 2010 de cancer de colon cu grad ... (vezi toată discuția)
Pensie pentru bolnavii de cancer mariusbarbacariu mariusbarbacariu buna ziua. marius ma numesc. mama a fost diagnosticata cu cancer mamar, gr. 3. am auzit ca are dreptul la o pensie de invaliditate. as vrea sa stiu unde ... (vezi toată discuția)
Pensionare pe caz de boala danys60 danys60 Buna ziua. Rog ca cineva in masura sa imi raspunda la aceasta problema: am 43 de ani si nu am ani de vechime in munca in Romania , ptr ca in ultimii 11 ani ... (vezi toată discuția)