avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda contestata, ce sa fac?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda contestata, ce sa fac?

Buna ziua,
Buna ziua,
Am primit o amenda anul trecut de la pl deoarece nu aveam lipita rovigneta pe parbriz si am contestat in instanța aceasta amenda invocând faptul ca rovigneta era pe bordul mașinii, la vedere si am cerut judecarea in lipsa mea. Zilele trecute am primit răspuns de la tribunal cum ca am pierdut deoarece am spus ca aveam rovigneta lipita pe parbriz iar in urma analizei pozelor făcute s-a constatat ca nu era asa!
Treaba e asa: eu nu am zis ca am avut vreodată prostia aia de rovigneta lipita ci doar pusă pe bord la vedere!
Întrebarea mea ar fi ce ar trebui eu sa fac? Sa contest acest raspuns deoarece eu nu am declarat asa ceva ci altceva si sa solicit rejudecarea acestui proces sau ce sa fac? Amenda va trebui sa o plătesc întreaga si nu știu de cheltuielile de judecată daca tot in cârca mea vor cădea.
Multumesc pt raspuns.
Cel mai recent răspuns: Dragos66 , utilizator 14:00, 14 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca apreciati necesar sa continuati cu solutionarea in instanta,incercati sa apelati la persoana specializata care sa analizeze documentele din dosar si eventual sa redacteze contestatia


ynocentta a scris:

Daca apreciati necesar sa continuati cu solutionarea in instanta,incercati sa apelati la persoana specializata care sa analizeze documentele din dosar si eventual sa redacteze contestatia

Pai e vorba de o amenda de 500 lei si daca iau un avocat sa se ocupe cre ca dublez costurile...
Ma interesa părerea unui specialist si cam care ar fi procedura in situația in care as vrea sa continui.
incercati sa constientizati ca este o diferenta semnificativa intre realitate si opinia dv subiectiva
Nimeni de pe forum nu poate sa emita o opinie pertineneta in lipsa documentelor de la dosar
Dv initial afirmati
am contestat in instanța aceasta amenda invocând faptul ca rovigneta era pe bordul mașinii,

Ulterior reveniti cu precizarea
am primit răspuns de la tribunal cum ca am pierdut deoarece am spus ca aveam rovigneta lipita pe parbriz[/quot]
Din aceste 2 afirmatii noi de pe forum ,pe care sa o apreciem ca reprezinta realitatea ?
Daca stapaniti procedura ,puteti starui in contestarea PV contraventie
Daca afirmati ca zilele trecute ati primit raspuns de la tribunal,in cuprinsul hotararii ,daca partea intimata a solicitat cheltuieli de judecata,instanta prin hotararea judecatoreasca dispune obligarea partii care pierde procesul sa suporte si cheltuieli de judecata
Revin, treaba e asa:
Eu am declarat adevarul si anume ca rovigneta era postata pe bordul mașinii deci nu era lipita nicăieri! Legea nu te obliga sa o lipești ci doar sa o ai in loc vizibil din exteriorul mașinii.
Răspunsul instanței este de fapt răspunsul poliției locale si are atașate vreo 6, 7 pagini de poliloghie prin care imi iau toate legile la rand si ma fac in fel si chip dar mai rau de atât aceștia subliniază cu text boldat ca eu am declarat in contestație faptul ca am mințit ca am avut rovigneta lipita pe luneta mașinii iar din pozele atașate nu reiese acest lucru!
Pai eu nu am declarat ca am avut plasticul alanlipit pe luneta ci ca l-am avut postat pe bordul mașinii in partea dreapta! Deci ei denaturează adevarul, fac afirmații mincinoase si își bat joc de instanța astfel! Se vede negru pe alb ceea ce eu am declarat in contestație! Poate au dat copy/paste la aceasta epistola si au trimis-o tuturor si cine se prinde bine, cine nu e bun de plata!
Precizez ca in pozele anexate (4buc) nu e clar sau vizibila vreo rovigneta undeva dar pozele sunt alb negru si se poate considera ca au fost făcute din unghiurile potrivite a.î. sa nu se vadă rovigneta.
Deci cum ar trebui sa formulez eu contestația in baza celor mai sus declarate?
Multumesc!
In primul rind ar trebui sa explicati mai exact in ce stadiu sunteti acum, termenul de contestatie nu spune nimic . Daca ati pierdut la instanta de fond , in urma plingerii contraventionale pe care ati depus-o, atunci aveti varianta apelului, pentru a va dovedi dreptatea si ceea ce sustineti aici puteti scrie in textul apelului impotriva sentintei civile data anterior de instanta de fond.

Faptul ca se denatureaza ceea ce ati scris dvs. nu e de mirat, se intimpla, nu e o noutate.

Alte discuții în legătură

Rovinieta trebuie lipită pe parbriz? Daria8 Daria8 Buna dimineata Am primit azi o amenda, pentru ca nu am avut rovinieta lipita pe parbriz. Constatarea s-a facut prin fotografierea in trafic. Am rovinieta ... (vezi toată discuția)
Amenda ciudata?! monalisaalina monalisaalina Buna ziua,va rog tae mult dati-mi un sfat in urmatoarea speta:autocarul societatii a fost oprit de cei de la drumuri fara rovinieta,ideea era ca ea exista dar ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta AvadaniG AvadaniG Astazi 28.12.2010 am primit o scrisoare prin care am fost anuntat ca am primit o amenda contraventionala pentru ca pe data de 14.10.2010 am circulat pe DN2 km ... (vezi toată discuția)