avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1150 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda contestata, ce sa fac?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda contestata, ce sa fac?

Buna ziua,
Buna ziua,
Am primit o amenda anul trecut de la pl deoarece nu aveam lipita rovigneta pe parbriz si am contestat in instanța aceasta amenda invocând faptul ca rovigneta era pe bordul mașinii, la vedere si am cerut judecarea in lipsa mea. Zilele trecute am primit răspuns de la tribunal cum ca am pierdut deoarece am spus ca aveam rovigneta lipita pe parbriz iar in urma analizei pozelor făcute s-a constatat ca nu era asa!
Treaba e asa: eu nu am zis ca am avut vreodată prostia aia de rovigneta lipita ci doar pusă pe bord la vedere!
Întrebarea mea ar fi ce ar trebui eu sa fac? Sa contest acest raspuns deoarece eu nu am declarat asa ceva ci altceva si sa solicit rejudecarea acestui proces sau ce sa fac? Amenda va trebui sa o plătesc întreaga si nu știu de cheltuielile de judecată daca tot in cârca mea vor cădea.
Multumesc pt raspuns.
Cel mai recent răspuns: Dragos66 , utilizator 14:00, 14 Martie 2018
V-am mai explicat, folositi ca model modul de redactare de la plingerea contraventionala si de la intimpinare. Documentul dvs. se cheama "Raspuns la intimpinare". Aveti 10 zile de la data la care ati primit documentul (data postei) sa depuneti raspunsul la intimpinare. Textul vad ca-l stiti, sa aratati ca ceea ce sustine intimatul este o minciuna, din moment ce nu ati sustinut niciodata in plingerea dvs. ca aveati lipita rovigneta. Nu adaugati nici o anexa, intimpinarea primita exista la dosarul de la instanta deja.
[ link extern ]
Ma bag si eu aiurea in discutie...unde ati luat aceasta amenda? In ce tara/zona? Ce fel de masina aveti?
Pentru ca rovinieta nu se mai lipeste in parbriz de niste ani buni. Nici nu se mai primeste vreun autocolant de la benzinarie. Camerele video citesc placutele masinii si cauta rovinieta in sistem.
Multumesc pt răspunsuri, o sa încerc sa formulez un raspuns.
Toate bune!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rovinieta trebuie lipită pe parbriz? Daria8 Daria8 Buna dimineata Am primit azi o amenda, pentru ca nu am avut rovinieta lipita pe parbriz. Constatarea s-a facut prin fotografierea in trafic. Am rovinieta ... (vezi toată discuția)
Amenda ciudata?! monalisaalina monalisaalina Buna ziua,va rog tae mult dati-mi un sfat in urmatoarea speta:autocarul societatii a fost oprit de cei de la drumuri fara rovinieta,ideea era ca ea exista dar ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta AvadaniG AvadaniG Astazi 28.12.2010 am primit o scrisoare prin care am fost anuntat ca am primit o amenda contraventionala pentru ca pe data de 14.10.2010 am circulat pe DN2 km ... (vezi toată discuția)