avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poprire abuziva
Discuție deschisă în Executare silită

poprire abuziva

Buna seara,
Am fost in crestere copil pana pe data de 8.02.2018 si cu data de 9.02.2018 am revenit la serviciu. Intorcandu-ma la serviciu mi s-a pus o poprire direct la firma si in acelasi timp si pe contul cu cardul de salariu. Pe data de 5 martie mi s-a infiintat prima poprire atat de la firma cat si din contul de salariu(300 lei de la firma si 300 lei din cont) asta avand in vedere ca in total am luat 910 lei.Am rugat executorul sa imi restituie cei 300 lei si sa imi ridice poprirea de pe card si zice ca nu poate! ce as putea face in cazul asta? multumesc
Cel mai recent răspuns: cr3eatza , utilizator 14:05, 13 Martie 2018
Am trimis acte doveditoare pe 15.02 si banii au fost popriti pe 5.03. Iar suma trebuie sa mi-o dea deoarece incalca art 729 lit b CPC... ptr ca e mai mult decat suma legala pe care are voie sa o opreasca. Din 910 lei el mi-a oprit 600 lei... deci despre ce vb aici?
Aici vorbim despre teorie si despre practica si in general cele doua nu se pupa. Orice opozitie a debitorului poate fi facuta numai pe calea contestatiei la executare, restul discutiilor sunt fara sens. Banii popriti nu se mai restituie, in general nici de buna voie si nici la insistenta debitorului. Sunt oameni care au ramas fara case pentru ca s-a depasit termenul de introducere a contestatiei.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Păi altfel stau datele problemei: in contextul in care poprire ă avut loc în data de 05.03.2018 sunteti in termenul de a depune contestație.
Mai jos va expun temeiul de drept:
- termenul pentru exercitarea contestaţiei la poprire, acest termen, prevăzut de art. 714 alin. (1) NCPC, este de 15 zile şi curge de la data când contestatorul a luat cunoştinţă de actul de executare pe care îl contestă.

În cazul popririi, termenul curge de la data când debitorul a luat cunoştinţă de adresa de înfiinţare a popririi trimisă de

executorul judecătoresc în copie. Când poprirea a fost înfiinţată asupra unor venituri periodice, termenul curge cel târziu de la data efectuării primelor reţineri din sumele poprite.

recomand sa nu mai pierdeți timpul si sa depuneri la instanța contestația.
Pe viitor încercați să adresați intrebari clare si concrete cu date certe. În drept suntem mult mai eficienți sa va răspundem dacă avem date concrete de la utilizatori.
Mult succes si va mai asteptam pe avocatnet
O zi frumoasa!

cr3eatza a scris:

Am trimis acte doveditoare pe 15.02 si banii au fost popriti pe 5.03. Iar suma trebuie sa mi-o dea deoarece incalca art 729 lit b CPC... ptr ca e mai mult decat suma legala pe care are voie sa o opreasca. Din 910 lei el mi-a oprit 600 lei... deci despre ce vb aici?

Dl Barbulescu, multumesc! Daca tot m'ati ajutat foarte eficient ma puteti ajuta si cu un model de contestatie?
Din pacate nu se poate merge pe un model anume in materia executării silite actiunea introductivă se adaptează cazului si probelor existente.
Din pacate nu am un model. Lucrez doar cu actele in fata.

cr3eatza a scris:

Dl Barbulescu, multumesc! Daca tot m'ati ajutat foarte eficient ma puteti ajuta si cu un model de contestatie?

Alte discuții în legătură

Nodel cerere de apel conform ncpc Ana_77 Ana_77 HRISTOS A ÎNVIAT! Doresc un model de cerere de apel conform NCPC pentru a putea solicita în instanță efectuarea unei expertize cu ... (vezi toată discuția)
Eliberarea sumei dintr-un cont al unui tert poprit? nicusorilinca nicusorilinca Este legala eliberarea sumei dintr-un cont al unui tert poprit in aceeasi zi(prima zi) cu emiterea popririi? termenul de 15 zile este perioada maxima, sau ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare proprie,amenda rovinieta si onorariu executor GooGdan GooGdan Buna ziua, Am primit acum 2 zile o dispunere de executare silita prin poprire pt o amenda de rovinieta din 2011 de 28euro,plus aproape 100euro onorariu ... (vezi toată discuția)