avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... neplata pensiei de intretinere in mod repetat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

neplata pensiei de intretinere in mod repetat

din 1998 am divortat si am ramas cu un copil minor in intretinere tatal nu a platit pensia la timp am facut repetate plangeri penale....la instanta in dosarele de majorare a pensiei nu s-a prezentat si am fost obligata sa accept salariul minim pe economie Uziteaza si in prezent de adresa mea desi a fost evacuat la divort si locuinta este a mea ce pot sa fac?
Cel mai recent răspuns: myrama_v , utilizator 08:46, 25 Octombrie 2009
Inteleg ca aveti mai multe probleme:
1. Pentru neplata pensiei de intretinere mai mult de doua luni, faceti plangere penala pentru abandon de familie. Urmariti dosarul la parchet si solutia pronuntata. Puteti face plangere impotriva solutiei procurorului, daca va este nefavorabila, catre instanta. Este imposibil sa nu se ia nicio masura fata de tatal care nu-si plateste pensia alimentara...
2. Cand ati solicitat la instanta majorarea pensiei de intretinere, trebuie sa faceti dvs. un efort sa aflati unde luicreaza tatal minorului, pentru ca instanta sa trimita adresa la locul lui de munca si sa solicite adeverinta cu veniturile realizate. In acest fel, chiar daca nu vine la judecata, dar are loc de munca si realizeaza venituri, nu se va mai fixa pensia de intretinere doar la salariul minim pe economie, ci la 1/4 din cat realizeaza paratul, daca are un singur copil.
Daca fostul sot nu doreste sa paraseasca locuinta dvs, aveti posibilitatea sa va adresati instantei de judecata solicitand evacuarea acestuia. Si hotararea judecatoreasca definitiva si irevocabila o investiti cu formula executorie si prin executor judecatoresc se va evacua silit.
multumesc pot sa folosesc motivul neplatii repetate a pensiei alimentare si lipsa de interes pentru decaderea din drepturi nu vreau ca fiul meu sa fie obligat sa-l intretina la batranete avand in vedere ca a crescut copii altcuiva si acum l-au parasit ca e un alcoolic.El nu mai locuieste cu mine dar imi vin pe adresa mea toate amenzile lui rutiere si in baza de date a politiei figureaza la adresa mea .Am aflat unde lucreaza in 2006 am indicat istantei si pana sa primesc raspuns a demisionat si la instanta a venit adresa ca nu este salariatul lor.Anul trecut am aflat cu politia unde locuieste dar continua sa-mi vina amenzi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie minor- tata cu domiciliu in ue Luy20 Luy20 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta. In urma divortului, s-a stabilit prin sentinta ca minorul sa aiba domicilul stabil alaturi de mama in ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere minori Lauralina Lauralina Buna seara. As dori sa stiu, ce trebuie sa fac pentru marirea pensiei de intretinere minori. Am divortat in 2012 si de atunci, salariul minim pe economie, ... (vezi toată discuția)
Majorare pensie alimentara pentru copil juliaeva juliaeva Buna ziua In urma sentitei din anul 2010 tatal fetitei mele a fost obligat la plata unei pensii de 115 ron in favoarea copilului . La stabilirea acestei ... (vezi toată discuția)