avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot schimba notarul? Îmi cere actele pentru ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot schimba notarul? Îmi cere actele pentru succesiune unul câte unul, deci mă face să pierd o mulțime de timp

Buna ziua,
Am facut acum 8 ani succesiunea dupa tatal meu.
Acum vreau sa mai introduc in succesiune un teren. Stiu ca trebuie mers doar la notarul care a facut succesiunea atunci, dar acel notar ( femeie )este in concediu crestere copil si o inlocuieste mama ei cu care nu ma inteleg deloc.
Imi cere actele unul cate unul , desi am rugat-o de la inceput sa-mi scrie ce acte imi trebuie , sa vin cu toate .
Eu nu mai tin minte de acum 8 ani de ce acte am nevoie si deja am luat 2 zile de concediu sa rezolv problema si nu am inceput inca nimic.
De exemplu ( terenul este undeva la tara) : AAA , pai trebuie sa mergeti si acolo la primarie...... Merg , dar sa-mi spuneti ce trebuie sa cer de acolo..... O sa va spun , dar deocamdata trebuie sa-mi aduceti certificatul de casatorie , sa dovediti ca sunteti fiica , etc. Parca ar vrea sa ma goneasca mai repede din birou........
Se poate sa merg la alt notar ?
Ultima modificare: Miercuri, 14 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: psimona22 , utilizator 14:37, 15 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca notarul moare, arhiva ii este preluata de un alt coleg.
De cine anume, este o informatie pe care o poate afla oricine, foarte usor, de la Camera Notarilor Publici.
Desigur ca d-na notar nu va fi de acord , deci ajungem de unde am plecat. Speram ca e vreo "portita " pentru ca e doar inlocuitoare a notarului meu. Deci si inlocuitorii sunt obligatorii !!!
Nu vreau sa fiu rea , dar taxele pe care i le platesc acum sunt de vreo 10 ori mai mici comparativ cu restul mostenirii de acum 8 ani. Doar asa imi explic lehamitea ei , abia-i trag o vorba cu clestele si vorba aia-i spusa cu multa scarba.
Deci trebuie sa ne resemnam. Eu deocamdata am renuntat , lupta -i inegala si nu mai am nervi .
Voi astepta sa vina fiica ei din concediu.
Multumesc pentru raspunsuri.
Taxele sunt mai mici pentru ca valoarea terenului pe care l-ati adaugat acum la masa succesorala este mai mica decat restul bunurilor incluse in certificatul de mostenitor initial.
Apoi, nu mai sunt necesare copii legalizate dupa actele de stare civila si eventualele declaratii de renuntare.la mostenire.
Exact , asa am banuit si eu . Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara ! ce pot face pentru a schimba notarul, la care a ... marian24gam marian24gam Bună seara ! Ce pot face pentru a schimba notarul, la care a fost repartizat dosarul de succesiune, după moartea tatălui meu ? Mulțumesc ! (vezi toată discuția)
Schimbare notar Mircea400 Mircea400 Buna ziua. Mama mea vrea sa faca o dezbatere de mostenire. Am fost impreuna la un notar public, ales de noi si acolo am aflat ca nu putem face formele legale ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, noi vrem sa dezbatem o succesiune după urma bunicilor.am ... IonCatalin12 IonCatalin12 Bună ziua, Noi vrem sa dezbatem o succesiune după urma bunicilor.Am fost la un notar și ne.a spus ca exista un dosar de succesiune pe numele bunici la alt ... (vezi toată discuția)