Buna ziua avocat.net sunt tatăl unei scumpe fetițe de 1 an și 8 luni, din nefericire după 3 ani de casnicie am divorțat de comun acord eu și mama fetiței, care este o persoana foarte conflictuala de fel. Desi am avut ocazia sa ne judecăm cu probe concludente al unui trai irascibil din partea mamei, cat și agresivitate asupra copilului, îmbrânceli, glas până la țipete, vorbire recalcitranta, avocata mi-a recomandat că sa ajung de comun acord printr-o mediere la cererea avocatei prin prisma avocatei, în ziua înfățișării la instanta, intre mine și sotie. Am efectuat înainte și medierea in fata unui mediator dar nu s-a ajuns la nici un acord decât desfacerea căsătoriei, revenirea la numele dinainte al mamei, dar nu ne-am înțeles și în privința custodiei (eu dorind comuna, mama custodie totala) (eu dorind toate weekend-urile ca program, mama doar câteva ore pe săptămână) (domiciul care l-am propus sa fie la mine condițiile fiind foarte bune, la mama corespunzătoare asa au scris in raport cei de la ancheta sociala, desi lasa de dorit in afara de un dormitor cu soba). Într-un final medierea in fata avocatei a avut loc cu 30 minute înaintea ședinței la instanta unde:
- s-a recomandat că programul de vizita de vineri de la 7 seara până sâmbătă la 7 seara, sa o iau pe fetița acasa sărbătorile de Paște și Crăciun cate 1 săptămână , zilele de concediu 30 de zile.
- domiciliul sa fie la mama.
- și custodie comuna.
Ceea ce am văzut de căzut de acord.
Întrebarea mea este:
1. Privind de moment vârstă fragedă a fetiței, de când pot solicita schimbarea programului din 1zi/săpt. in 2 sau 3 zile/.săpt.?
Aveți foarte mare dreptate...acest lucru am reușit să fac, și cu greu, de 1 luna jumate 2 luni încoace...până acolo că mă mint pe față și eu trebuie sa spun da la orice minciuna ca sa pot vedea copilul la ei... Îmi spune Liviu la tine copilul a fost ca la Auschwitz, și eu trebuie sa nu spun nimic sa tac din gura sau in alte cazuri până la aproba... am dat la o parte demnitatea mea de om și am înțeles că dacă m-am înrudit cu grajdul (ci nu căsătorit) nu pot trăi într-o grădină amenajată și ordonată așa cum trăiesc viața zi de zi... , pentru că la ei este mai importanta înrudirea, căsătoria este un contract de vânzare cumparare...
Vă mulțumesc cu tot respectul, pentru atenția dvs pe care o acordați...sunt lucruri penibile care dor enorm și la 31 ani ai mei in 5 luni am devenit cu fire de par albe in cap...
Păcat că sa lăsat de lucrurile serioase și frumoase pentru care ne-am și căsătorit...și cineva va avea de suferit cel mai mult este copilul...până va creste mai mare... Eu nu unul nu pot accepta imbecilizarea mea cat și a prețioasei mele fetițe, pentru care am spus si mamei ei și avocatei că nu doresc sa sustrag cuiva copilul, sau să intru in posesia copilului, sau să mă împroprietăresc , ci doresc că copilul sa aibe parte de amândoi părinții , sa nu fie influențat și astfel chiar daca am divorțat sa îl putem crește și să ne bucurăm de copil...dar cum decurg lucrurile...voi fi foarte precaut.
When
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Va sugerez sa va pregatiti pentru ce e mai rau sperand la ce e mai bine. Pastrati bonuri, chitante, mailuri, mesaje, absolut tot. Chiar si asa sunt sanse sa va treziti acuzat de cele mai absurde lucruri si sa constatati cu surprindere ca un tata nu are nici un fel de credibilitate in fata instantelor.
Deja este discriminare pe fata.
Insa sfatul doamnei Proastasatului chiar e corect si laudabil. De fapt, am scris mai sus ca tatii sunt dicriminati insa am gresit, parintii adevarati sunt discriminati. cu cat te duci mai mult si minti si ai tupeu si iti abuzezi copilul, cu atat ti se va da mai mult dreptate.
Nu va asteptati la o solutie. Nu se doreste asa ceva ci mentinerea starii conflictuale pentru bunastarea sistemului judiciar.
Aveți perfecta dreptate, aceasta este armonia...am toate emailuri și SMS strânse poze fotografii de la vizite bonurile de la cumpărături exact asta am făcut... Când a plecat de acasă, fără voia mea a luat copilul, și a lovito pe mama rupandui parul din cap unde și mama are depus o plângere la politie, la 2 săptămâni am angajat i echipa de investigații pentru că mi sa părut absurd și neomenesc comportamentul ei, unde dânșii mau îndrumat să iau aceste măsuri de urgență. Mama fetitei a fost găsită în compania unui bărbat , pentru câteva zile la domiciliul acestuia, copilul fiind lăsat bunicilor adică părinților ei. Vă spun că sunt foarte trist că nu ne-am judecat si am spus avocatei acest lucru, dar la insistențele avocatei că oricum ar fi ea ca mama, numai daca o găsești pe centura, sau folosind droguri numai așa pot avea șanse, altfel judecandu.ne s-ar putea sa o ai decât câteva ore pe săptămână, in schimbul la o zi așa cum putem conveni de comun acord...
When
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Ar trebui sa incercati sa aveti un program mult mai extins de vizita si sa cereti comunicarea oricaror detalii in scris si sa dati adresa de mail pentru a evita ulterioare probleme.
De ce nu incercati din nou o mediere ?
Poate lucrurile s-au mai calmat.