avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Eroare CNP
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Eroare CNP

Am descoperit, ca am cnp gresit. Datele de nastere sunt corecte numai codul judetului este altul. Intamplarea a facut ca eu, coincidenta sau nu , sa ma mut chiar in judetul care este trecut in CERTIFICATUL DE NASTERE,
Ulterior am aflat ca cnp meu il mai are si o alta persoana care de fapt s-a nascut in judetul unde locuiesc,acum, deci suntem doua persoane cu acelasi CNP !!!
Cum pot remedia situatia, cu ce documente trebuie sa merg la primaria care m-a inregistrat inca de la nastere gresit? Cum modific toate documentele cu care sunt acum inregistrata, diplome, casa de sanatate ,casa de pensii...
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ella16 , utilizator 14:56, 25 Aprilie 2018
Greseala este....,Nu mai conteaza, acum! important este cum repar, ce documente imi trebuie, astfel incat, sa rezolv, problema...
Sa imi pot actualiza actele, iar noua identitate sa dovedesca ca sunt tot eu!!!!
Cum elibereaza Primaria, ofiterul de stare civila un document, semnat , stampilat, datat, etc. in care codul judet ( CNP) nu corespunde , cu judetul respectiv, cu datele unitatii si judetului care care l-a emis? Pentru ca fiecare judet are conform Normelor in vigoare, un cod specific, pentru actele, documentele pe care le emite. Asa se poate afla, fiecare, in ce judet s-a nascut. NU?
Eu nu m-am nascut in judetul unde locuiesc acum! Dar poate altcineva , da!
Mentionez ca toti din familie, sora, baiat, cumnat, nepot, etc, au cnp corect, au crescut si s-au nascut tot cu mine, in acelasi oras, judet!
Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Martie 2018
Ella16, utilizator
Raman la cele scrise anterior. Nu va faceti griji acolo unde ele nu exista.
Buna ziua,
Asa cum am promis va raspund! Din pacate am avut dreptate! Am fost saptamana trecuta la Primaria care a emis Certificatul de nastere, cel de casatorie, in localitatea unde m-am nascut. Am povestit ce am descoperit, cu acte, eliberate gresit de Primarie, la inceput n-au recunoscut, ulterior, au zis ca da s-a gresit, ca este o eroare, ...
Acum trebuie sa umblu sa indrept greseala, si sper sa rezolv cu buna credinta!
Daca se poate sa-mi spuneti ce trebuie sa fac, cum pot obtine datele cu care am fost inregistrata de la bun inceput, sa fac dovada ca documentele pe care le am acum sunt eronate.
Multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 15 Aprilie 2018
Ella16, utilizator
Daca la data nasterii considerati ca va fost atribuit un alt CNP. solicitati schimbarea certificatului de nastere. Daca nu solicitati modificarea CNP-ului la serviciul de evidenta a persoanelor.
Ceea ce spuneti dvs este corect, doar ca nu se doreste acest lucru! Pe scurt,povestea este asa: m-am nascut la Tgv, jud D-ta, cod judet 15.
Am avut acolo primul buletin , al doilea dupa ce m-am casatorit tot acolo, in 88, si am nascut acolo, Dupa "90 m-am mutat la C-ta, Jud C-ta cod 13.
Buletinul meu avea deja cod 13!!!! Noaptea mintii!
Deci, in certificatul de nastere, in cel de casatorie din 88 eu deja aveam codul si Cnp aferent judetului , unde ulterior m-am mutat, adica 13!! Este clar ca incurcatura s-a facut de la inceput, 13 in loc de 15. Dar nu vrea nimeni sa ma ajute, sa aflu adevarul si sa se modifice eroarea! De ce?
In certificatul de casatorie,CNP, este cu 13, iar fostul sot are Cnp CORECT cu jud unde s-a nascut, deci in 88 toti aveam CNP!!!!!
Cei din C-ta sustin ca am primit Cnp aici, dar fostul sot, de ce nu are tot de Cta,? Diferenta intre noi nu era, deci, cine minte?
Am fost la Tgv, cu documentele pe care le am, au recunoscut , cu greu ca este o eroare,la certificatul de nastere, cred de la primul buletin. Dar , nu au nici o vina, si sa merg inapoi la Cta unde acum au toate documentele, adica baza de date este la Cta, si ei nu vad nimic.
Cred ca in baza de date centrala se putea verifica, dar nu au vrut.
Am revenit la Cta unde am ajuns, la Cj starea civila, unde d-na m-a asigurat ca e corect, si ca......< cu acest Cnp voi muri, ca in certificatul de deces tot acest Cnp >! I-am raspuns ca voi merge mai departe, daca e corect acesta e ok, daca nu mai vedem!
Am depus o cerere pentru furnizarea de date din RNEP. Acum astept raspuns!
Mai departe ce pot face , pentru a afla care este adevaratul Cnp, din ce am citit ele s-au acordat dupa anii 80, cred, si mai cred ca in 90 toata lumea avea CNP!
Ma pot adresa politiei, au baza de date, cred, pentru a afla la buletinele eliberate de DB INAINTE DE 90 , daca am inregistrat CNP pe buletin si care este? Ce sfat imi dati?
Oricum cei de la ANAF mi-au confirmat din 2012, ca suntem 2 persoane inregistrate pe acelasi Cnp, oare ei au alta baza de date, nu este aceeasi cu cei de la ev populatiei, starea civila, politie, baza de date nu este unica, pe tara?
Acelasi lucru, au spus si cei de la ev populatiei, d-na cu amenintarile, dar a zis ca nu conteaza, oare la celelalte institutii, e la fel, suntem 2/CNP? CINE IA PENSIA SI CELELATE DREPTURI?
Am uitat un lucru important, anume ca dupa 90 dupa ce m-am mutat la Cta am pierdut, toate actele, si am fost nevoita sa merg la TGV ptr noile documente, adica certificat de nastere si de casatorie. Cei de acolo, mi-au eliberat documentele cu CNP de C-ta,
Deci unde e greseala? Dar nimeni nu a vazut!
Nu caut vinovatii, am spus asta, sunt de buna credinta , dar consider ca trebuie indreptata eroarea materiala , daca acum am descoperit!
Va multumesc,
Cu respect

Alte discuții în legătură

Cnp gresit Ella16 Ella16 Am descoperit ca am cnp gresit,cred de la inceput, datele de nastere sunt corecte numai codul judetului este altul. Intamplarea a facut ca eu, coincidenta sau ... (vezi toată discuția)
Cnp greșit de la naștere! ( 58 ani..) Steli123 Steli123 Bună ziua. Am o problema și v-as fii recunoscătoare dacă m-ati îndruma. Mama mea a făcut 58 ani în ianuarie 2024..a trebuit sa schimbe buletinul și ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere gresit dor_42 dor_42 Buna ziua, La 47 de ani si am descoperit ca data nasterii din certificatul meu este gresita.Drept urmare toate diplomele mele sunt gresite si evident am ... (vezi toată discuția)