avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Calificare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Calificare

Buna ziua.
As dori sa stiu daca dupa terminarea unuimaster in domeniul ingineriei primesc titlul de inginer sau pot profesa in domeniul . Mentionez ca eu am terminat o facultate de știri economice . Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: gabrielgaby , utilizator 17:01, 14 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu primiti titlul de inginer..... absolvirea unui master va da acces la ocupații și funcții specifice ciclului de studii universitare absolvit.

1. Studiile universitare de masterat asigură aprofundarea în domeniul studiilor de licenţă sau într-un domeniu apropiat, dezvoltarea capacităţilor de cercetare ştiinţifică şi constituie o bază pregătitoare obligatorie pentru studiile doctorale.

Studiile universitare de masterat efectuate în alte domenii decât cele prevăzute mai sus asigură obţinerea de competenţe complementare.

2. Diplomele de master atestă că titularii acestora au dobândit cunoştinţe şi competenţe generale şi de specialitate, precum şi abilităţi cognitive specifice.
Cunoştinţele generale se referă la:
a) familiarizarea cu cele mai noi şi avansate dezvoltări ale cunoaşterii în domeniu;
b) abilităţi superioare de cercetare independentă;
c) capacitatea de a aplica teoria în situaţii noi şi care nu au putut fi prevăzute.

Cunoştinţele de specialitate se referă la:
a) acumularea unei cantităţi substanţiale de cunoştinţe noi;
b) identificarea, abordarea şi soluţionarea de probleme cognitive şi profesionale noi;
c) compararea cunoştinţelor noi cu cele tradiţionale şi capacitatea de a stabili relaţii între acestea, în vederea sesizării direcţiilor noi de creştere a cunoaşterii şi de dezvoltare a profesiei.

Competenţele generale se referă la:
a) aplicarea creativă a tehnicilor de cercetare şi rezolvare de probleme;
b) elaborarea de studii şi rapoarte publicabile sau aplicabile profesional;
c) capacitatea de a conduce grupuri de lucru şi de a comunica în contexte dintre cele mai diverse;
d) capacitatea de a acţiona independent şi creativ în abordarea şi soluţionarea problemelor, de a evalua obiectiv şi constructiv stări critice, de a rezolva creativ probleme şi de a comunica rezultate în mod demonstrativ;
e) abilităţi de conducător şi angajare clară pe calea propriei dezvoltări profesionale.

Abilităţile cognitive specifice presupun:
a) evaluarea critică a rezultatelor unor noi cercetări;
b) formularea de alternative interpretative şi demonstrarea relevanţei acestora;
c) aplicarea creativă a metodelor de cercetare;
d) conceperea şi conducerea proceselor specifice domeniului.
Multumesc de răspuns . As mai avea o intrebare . Anul acesta termin facultatea de contabilitate si informatica de gestiune si mi-am dat seama ca nu imi place acest domeniu economic . În momentul de față lucrez ca programator/operator cnc si imi place domeniul si as vrea sa avansez in el . Dacă aș face masterul pe profilul Inginerie mecanică de precizie o sa ma ajute la locul de munca sa avansez sau ce sfat imi dati sa urmez pe viitor..
Multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Master in constructii civile, drepturi si competente AndreiDM11 AndreiDM11 Am o nelamurire, am terminat Cfdp (Facultatea de Constructii Cai ferate drumuri si poduri), si vreau sa stiu, daca as face un master pe Civile respectiv CDB ... (vezi toată discuția)
Drepturi absolventi de constructii proces bologna antoaneta1986 antoaneta1986 buna ziua! am absolvit in 2009 facultatea de constructii, inginerie economica in constructii, proces bologna 4 ani! stiu ca tb sa fac master, dar intrebarea ... (vezi toată discuția)
Facultateade 4 ani la zi nu se considera studii superioare ci studii de scurta durata??? cocuta1973 cocuta1973 buna ziua, am terminat o facultate particulara cu durata de 4 ani, la zi, si actualmente sunt economist. Astazi mi s-a adus la cunostiinta ca in curand daca ... (vezi toată discuția)