avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Declaratia 101
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Declaratia 101

Va rog frumos sa ma ajutati in legatura cu completarea D101: a firma care are activitate vizata de impozit specific si alte activitati supuse impozitului pe profit cum intocmeste D101? Cu veniturile si cheltuielile aferente activitatii supuse impozitului pe profit sau cu veniturile si cheltuielile totale din care veniturile aferente activitatii cu impozit specifif vor fi trecute la venituri neimpozabile si cheltuielile la fel in randul....(nu stiu care)?
Ultima modificare: Miercuri, 14 Martie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 14:33, 22 Martie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ordinul nr. 264/464/2017 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 170/2016 privind impozitul specific unor activităţi:

Art. 9. - (1) În aplicarea prevederilor art. 10 alin. (1) din lege, contribuabilii care realizează venituri şi din alte activităţi în afara celor corespunzătoare codurilor CAEN prevăzute la art. 1 din lege sunt obligaţi să determine şi să plătească concomitent:
- impozitul specific pentru veniturile din activităţile corespunzătoare codurilor CAEN prevăzute la art. 1 din lege;
- impozitul pe profit, conform titlului II din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, pentru veniturile din alte activităţi în afara celor corespunzătoare codurilor CAEN prevăzute la art. 1 din lege, cu toate obligaţiile ce decurg din acest titlu şi a normelor metodologice de aplicare a acestui titlu, potrivit Hotărârii Guvernului nr. 1/2016 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare.
(2) Pentru aplicarea prevederilor alin. (1), contribuabilii trebuie să organizeze şi să conducă evidenţa contabilă potrivit reglementărilor contabile date în baza Legii contabilităţii nr. 82/1991, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, pentru stabilirea veniturilor şi cheltuielilor corespunzătoare activităţilor vizate.
Pentru stabilirea cheltuielilor comune care vor fi luate în calcul la determinarea rezultatului fiscal se utilizează o metodă raţională de alocare, potrivit reglementărilor contabile aplicabile, sau prin repartizarea proporţional cu ponderea veniturilor obţinute din activităţile vizate în veniturile totale realizate de contribuabil.
.....
La determinarea impozitului pe profit, conform titlului II din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, se au în vedere veniturile şi cheltuielile aferente activităţilor desfăşurate în afara celor corespunzătoare codurilor CAEN prevăzute la art. 1 din lege....


In acest ordin gasiti si exemple de calcul. In D101 treceti doar veniturile si chelt. afererente impozitului pe profit. Atentie la cheltuielile comune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitul specific 2017 aveno aveno Buna ziua ! Am o dilema in privinta aplicarii Legii 170/2016 privind impozitul specific. Societatea are ca activitati si cele prevazute la art.1 din legea de ... (vezi toată discuția)
Impozit pe profit sau impozit venit micro,in 2017? Stoica Tatiana Stoica Tatiana Rog mult ,o clarificare Firma platitoare de imp.pe profit,venituri la 31.12.2016 sub 500.000 Euro,are si activitate secundara CAEN ... (vezi toată discuția)
Declaratia 101 ContSters285233 ContSters285233 Buna ziua, am de completat declaratia 101 si nu stiu daca contul 7414 subventii se include in D101 la venituri din exploatare sau se scade din cheltuielile de ... (vezi toată discuția)