avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Impozitul specific 2017
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Impozitul specific 2017

Buna ziua ! Am o dilema in privinta aplicarii Legii 170/2016 privind impozitul specific.
Societatea are ca activitati si cele prevazute la art.1 din legea de mai sus dar si altele diferite de acestea (alte coduri CAEN). Articolul 10 ma lamureste ca in acest caz nu aplic deloc impozitul specific. Citez :''Art. 10. – (1) Contribuabilii care, în cursul anului, realizează venituri şi din alte activităţi în afara celor corespunzătoare codurilor CAEN prevăzute la art. 1, aplică sistemul de declarare şi plată a impozitului pe profit prevăzut de Legea nr. 227/2015''.
Daca citesc insa titlul Anexei nr.1 ‘’Formula de calcul al impozitului specific anual pentru contribuabilii care au înscrisă ca activitate principală sau secundară activitatea cu codul CAEN: 5610 – „Restaurante”, 5621 etc.’’, sintagma 'activitate principală sau secundară' ma face sa inteleg ca penrtru activitatile prevazute la art.1 aplic impozitul specific iar pentru celelalte activitati aplic impozitul conform cu Legea nr. 227/2015''.
La aceiasi idee ,adica de a plati imozit atat specific cat si conform Codului fiscal, si art.3 lit a) ''Art. 3. – Sunt obligate la plata impozitului specific unor activități, denumit în continuare impozit specific, în conformitate cu prevederile prezentei legi, persoanele juridice române care la data de 31 decembrie a anului precedent au îndeplinit, cumulativ, următoarele condiţii:
a) aveau înscrisă în actele constitutive, potrivit legii, ca activitate principală sau secundară, una dintre activităţile corespunzătoare codurilor CAEN prevăzute la art. 1;
Ma puteti lamuri, va rog ?

Alte discuții în legătură

Impozit 2019 avisdevara avisdevara Daca o societate cu activitate restaurant si hotel depaseste plafonul de impozit micro, va plati impozit 16% sau impozit specific ? (vezi toată discuția)
Impozit forfetar turism, aplicabil de la 1 ianuarie 2017 Daniela Belingher Daniela Belingher Buna ziua, V-as ruga sa-mi spuneti in ce masura aceasta noua reglementare ma afecteaza si daca acest impozit va trebui platit si in urmatoarea situatie: - ... (vezi toată discuția)
Declaratia 101 buzogany anna buzogany anna Va rog frumos sa ma ajutati in legatura cu completarea D101: a firma care are activitate vizata de impozit specific si alte activitati supuse impozitului pe ... (vezi toată discuția)