avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1568 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajati de noapte
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajati de noapte

Exista vreun beneficiu pt angajații care lucrează doar pe timp de noapte in sistemul bugetar in afara de sporul de noapte?Ma refer la zile libere mai multe...beneficiam de o oră liberă pt fiecare zi lucrătoare,acum ni s-a tăiat pt ca nu este prevăzut în Codul Muncii,ora care ne-a fost acordata in urma cu 10 ani prin sprijinul sindicatului care găsise o portiță legală.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:21, 14 Martie 2018
Nu exista niciun alt beneficiu pentru cei care presteaza munca de noapte.

Legea 153/2017
art.20 Sporul pentru munca de noapte

(1) Personalul care, potrivit programului normal de lucru, își desfășoară activitatea între orele 22,00 și 6,00 beneficiază, pentru orele lucrate în acest interval, de un spor pentru munca prestată în timpul nopții de 25% din salariul de bază, solda de funcție/salariul de funcție, indemnizația de încadrare, dacă timpul astfel lucrat reprezintă cel puțin 3 ore de noapte din timpul normal de lucru.

(2) Sporul de noapte nu se ia în calcul la determinarea limitei sporurilor, compensațiilor, primelor, premiilor și indemnizațiilor prevăzute la art. 25.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor de noapte Georgica112 Georgica112 Buna ziua. Sunt bugetar și aș dori să știu în ce condiții trebuie acordat sporul de noapte. Eu lucrez cel puțin de 3 ori pe luna a câte 24 ore pe zi. ... (vezi toată discuția)
Turele de noapte ada2000 ada2000 Buna ziua, intrebare, lucrez de 5 ani intr-o institutie unde programul de lucru este in ture 12 cu cu 12 cu 48. Intrebarea mea este turele de noapte nu ar ... (vezi toată discuția)
Sporul de noaptesi turele de sambata si duminica burlacuirina burlacuirina Sotul lucreaza ca portar in cadrul serviciilor stundetesti Gheorghe Asachi.Are 4 luni de cand nu beneficiaza de sporul de 25% pt tura de la ora 22 la ... (vezi toată discuția)