avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 337 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune nedezbătută. Cum ne putem asigura că ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune nedezbătută. Cum ne putem asigura că fratele care o îngrijește pe mama și vrea apartamentul, o va face în mod corespunzător?

Buna ziua, in continuare va explic situatia mea, anul trecut tatal meu a murit, a ramas mama, eu si doi frati ai mei. Noi copii traim in Spania, dupa moartea tatalui unu dintre frati a luato pe mama in ingrijire pentru ca este nevazatoare si diabetica. Fratele meu care o ingrijeste vrea sa ramana cu apartamentu unde traiau parinti. Eu si cealalta sora nu avem incredere ca dupa succesiune o ingrijeste pe mama pana la moarte, inclusiv cheltuielile de inmormantare. In aceasta situatie cum trebuie sa actuam, si ce trebuie facut?
Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: MARIA VIZITIU , Avocat 11:48, 19 Martie 2018
~ Conținut șters la cerere ~
Problema este ca mama nu este in capacitate sa ia o decizie, ea trebuie sa depinda de cineva ca sa continue in viata. Aici in Spania eu nu am cum sa o ingrijesc. Daca eu vreau sa renunt la partea mea si sai dau lui mama ca sa fie pentru ingrijirea ei cum trebuie sa fac? Si fratele care zice ca se incarca de ingrijirea mamei sa nu o lase pe strazi dupa ce sa vazut cu tot.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dezbateti mostenirea de pe urma tatalui, iar apoi incheiati un contract cu fratele care se ingrijeste de mama. Prin acest contract, veti arata toate obligatiile pe care si le asuma acesta fata de mama in schimbul transferului dreptului de proprietate. Mai puteti stipula si faptul ca mama sa beneficieze de un drept de uzufruct asupra locuintei.
In felul acesta, mama este pusa la adapost din toate punctele de vedere, iar fratele care are grija de dansa nu va poate reprosa nimic.
Ultima modificare: Luni, 19 Martie 2018
MARIA VIZITIU, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire...ajutorr elisabeta11 elisabeta11 buna ziua!! In urma decesului tatalui vreau sa deschid taxa de succesiune, mama traieste,si suntem 5 frati.... intrebarea mea este: cat la suta din ... (vezi toată discuția)
Renuntare mostenire in favoarea mamei maruis maruis Am urmatoarea situatie: suntem 3 frati, tatal a decedat in urma cu 10 ani. Noi am dori sa deschidem succesiunea si sa renuntam toti in favoarea mamei noastre. ... (vezi toată discuția)
Mostenire - dezbatere succesorala Vasile Olteanu Vasile Olteanu In urma cu 3 luni tatal meu a decedat.Mama a decedat in 1989, dar nu am facut dezbaterea . Mai am un frate. In 1992 tata s-a recasatorit. Masa succesorala se ... (vezi toată discuția)