avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Delapidare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Delapidare

In 2015 un amic a delapidat firma la care lucra de 7500 de lei. In timpul cercetarii penale a recunoscut fapta desi nu a restituit banii. Stiu ca ii trebuie un avocat, si depinde doar de procuror judecator pedeapsa ce ii va fi aplicata, insa orientativ la ce sa se astepte? Exista sanse sa scape cu suspendare avand in vedere ca e recidivist?

ART. 91 c.p.
Condiţiile suspendării executării pedepsei sub supraveghere
(1) Instanţa poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere dacă sunt întrunite următoarele condiţii:
a) pedeapsa aplicată, inclusiv în caz de concurs de infracţiuni, este închisoarea de cel mult 3 ani;
b) infractorul nu a mai fost condamnat anterior la pedeapsa închisorii mai mare de un an, cu excepţia cazurilor prevăzute în art. 42 sau pentru care a intervenit reabilitarea ori s-a împlinit termenul de reabilitare;
c) infractorul şi-a manifestat acordul de a presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii;
d) în raport de persoana infractorului, de conduita avută anterior săvârşirii infracţiunii, de eforturile depuse de acesta pentru înlăturarea sau diminuarea consecinţelor infracţiunii, precum şi de posibilităţile sale de îndreptare, instanţa apreciază că aplicarea pedepsei este suficientă şi, chiar fără executarea acesteia, condamnatul nu va mai comite alte infracţiuni, însă este necesară supravegherea conduitei sale pentru o perioadă determinată.
(2) Când pedeapsa închisorii este însoţită de pedeapsa amenzii aplicate în condiţiile art. 62, amenda se execută chiar dacă executarea pedepsei închisorii a fost suspendată sub supraveghere.
(3) Nu se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, dacă:
a) pedeapsa aplicată este numai amenda;
b) aplicarea pedepsei a fost iniţial amânată, dar ulterior amânarea a fost revocată;
c) infractorul s-a sustras de la urmărire penală ori judecată sau a încercat zădărnicirea aflării adevărului ori a identificării şi tragerii la răspundere penală a autorului sau a participanţilor.
(4) Este obligatorie prezentarea motivelor pe care s-a întemeiat condamnarea, precum şi a celor ce au determinat suspendarea executării pedepsei şi atenţionarea condamnatului asupra conduitei sale viitoare şi a consecinţelor la care se expune dacă va mai comite infracţiuni sau nu va respecta măsurile de supraveghere ori nu va executa obligaţiile ce îi revin pe durata termenului de supraveghere.

Am citit aceste lucruri, cautam ceva mai accesibil ca inteles :) ptr cei care nu sunt familiarizati cu asemenea termeni
Dacă e recidivist nu prea are cum sa scape de executare.
Trebuie analizate mai multe aspecte ca sa se stie sigur si mai ales sa se studieze dosarul penal de avocat.

E bine să știți că avocații cauta chichitele si judecatorii aplica legea pe interpretările acuzării și ale apărării.
Judecătorul e supus legii...
Ultima modificare: Joi, 15 Martie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Cititi conditiile, sunt foarte clare, daca se incadreaza, este posibil, ce anume nu ati inteles?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Complice la talharie teona.lavinia teona.lavinia Buna ziua. Fratele meu este complice la o talharie si as dori sa stiu daca i se poate da pedeapsa cu suspendare avand in vedere faptul ca nu este recidivist, ... (vezi toată discuția)
Pot scapa de inchisoare cu 2 infractiuni? Maxell1 Maxell1 Am primit o pedeapsa de 1 an cu suspendare si 3 ani de incercare! In cazul in care as fi condamnat si pentru fals intelectual si uz de fals sunt sanse sa scap ... (vezi toată discuția)