avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Adoptie internationala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Adoptie internationala

Buna ziua
Numele meu este Ionut M si traiesc in Anglia impreuna cu partenerul meu.
Amandoi dorim sa avem copii si am dori sa infiem. Avem o situatie financiar buna si detinem o proprietate in zona Birmingham UK.
Care ar fi posibilitatea sa putem infia un copil sau chiar doi din Romania ca si cuplu gay?
Multumesc anticipat
Ionut M.
Cel mai recent răspuns: CaraD , utilizator 18:48, 3 Septembrie 2018
Interesant. Sa inteleg ca sunteti int-un parteneriat civil gay? Oricare dintre parteneri si-a pastrat cetatenia Romana? Acela care indeplineste aceasta conditie are o legatura de rudenie cu copilul pe care doriti sa il infiati?
Eu, Ionut M sunt roman, partenerul meu R S este britanic. inca nu avem acte dar urmeaza sa avem nunta anul viitor. Dupa care eu o sa pot aplica si pt cetatenie britanica.
Anul trecut am cumparat aici in uk o casa si dorim sa ne intregim familia.
Ne dorim amandoi foarte mult sa infiem si ne gandeam sa incercam in Romania. Doar ca din ce stiu legislatia in Ro pt moment nu recunoaste parteneriatul civil intre doua persoane de acelasi sex.
Ultima modificare: Joi, 15 Martie 2018
Ionut.M, utilizator
Sunteti bine informat, same-sex-partnerships nu sunt recunoscute. De asemenea ar fi unul dintre impedimentele majore la adoptie. Fiind cetatean roman, aveti dreptul sa aplicati pentru adoptia unui copil roman. Relatia pe care o aveti va fi insa inregistrata in registrele civile si va fi comunicata autoritatilor romane; fiind contrara ordinei de drept din Romania (cel putin momentan) este foarte probabil sa va descalifice de la adoptie.
Nu stiu de cat timp sunteti in UK, imi imaginez ca nu intruniti conditiile pentru a solicita cetatenia doar in baza rezidentei indelungate, fara a inregistra parteneriatul. Oricum nu ati putea transmite copilului cetatenia britanica obtinuta in acest mod din cate stiu eu. O alta (din multele) conditie ar fi sa puteti oferiti copilului posibilitatea sa devina cetatean al statului in care va trai cu dvs.
Cred ca posibilitatile de infiere a unui copil roman sunt extrem de scazute in cazul dvs.
Ultima modificare: Joi, 15 Martie 2018
CaraD, utilizator
Nu veți putea adopta copii din România. E f groaie oricum adopția internaționala, deci aproape imposibil și dacă ați fi singur.
Ultima modificare: Vineri, 16 Martie 2018
gi-jane2, moderator
Buna,
Si eu ma gandesc sa incep procesul de adoptie internationala. Sunt casatorita cu un cetatetean englez, avem o situatie materiala confortabila dar datoruta unor probleme de sanatate nu putem avea copilul nostru.
Exista un cabinet de avocatura specializat in adoptii internationale care ne poate ajuta? Deasemeni am vrea un bebelus, pana la 1 an. Ce sanse avem?

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am un copil de 2 ani cu fostul partener.,necasatoriti ... Erika1964 Erika1964 Buna ziua. Am un copil de 2 ani cu fostul partener.,necasatoriti dar tatal trecut in certificatul de nastere. Noi amandoi cetateni romani,copilul nascut in ... (vezi toată discuția)
Copil cetatean britanic mariusdoroftei mariusdoroftei Buna ziua ,cine ma poate ajuta cu un sfat ,m-am stabilit in Uk din 2008 am o fetita de 2 ani care poseda pasaport britanic ,problema este ca nu sunt casatorit ... (vezi toată discuția)