avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Adoptie internationala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Adoptie internationala

Buna ziua
Numele meu este Ionut M si traiesc in Anglia impreuna cu partenerul meu.
Amandoi dorim sa avem copii si am dori sa infiem. Avem o situatie financiar buna si detinem o proprietate in zona Birmingham UK.
Care ar fi posibilitatea sa putem infia un copil sau chiar doi din Romania ca si cuplu gay?
Multumesc anticipat
Ionut M.
Cel mai recent răspuns: CaraD , utilizator 18:48, 3 Septembrie 2018
Initiativa va onoreaza, insa legislatia curenta nu este chiar favorabila. Se cere o legatura a potentialilor adoptatori cu copilul INAINTE de a se formula vreo cerere de adoptie a acestuia. Prioritate la orice adoptie au rudele copilului (familia extinsa) si abia apoi persoane care indeplinesc conditiile de adoptie (verificate in prealabil de catre Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului - DGASPC) dar nu au o astfel de legatura genetica.
Copii orfani / nerecunoscuti de varsta la care va referiti dvs sunt cel mai adesea dati in plasament in familia extinsa sau substitutiva mai degraba decat plasati in clasicele orfelinate, insa plasamentul este intotdeauna intern nu international.
Personal nu cunosc cabinete de avocatura care sa se ocupe predominant de adoptii, cel putin nu in Bucuresti, Google ar putea insa sa va ofere mai multe informatii..
Daca copilul pe care doriti sa il adoptati nu va este ruda, sansele de adoptie de la distanta sunt extrem de mici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am un copil de 2 ani cu fostul partener.,necasatoriti ... Erika1964 Erika1964 Buna ziua. Am un copil de 2 ani cu fostul partener.,necasatoriti dar tatal trecut in certificatul de nastere. Noi amandoi cetateni romani,copilul nascut in ... (vezi toată discuția)
Copil cetatean britanic mariusdoroftei mariusdoroftei Buna ziua ,cine ma poate ajuta cu un sfat ,m-am stabilit in Uk din 2008 am o fetita de 2 ani care poseda pasaport britanic ,problema este ca nu sunt casatorit ... (vezi toată discuția)