avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 301 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... salarizare
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

salarizare

Sunt profesor invatamant primar,19 ani vechime in invatamant,grad didactic I.Am absolvit facultatea in iunie 2017.Mi s-a comunicat,neoficial, ca nu voi beneficia de mărirea de 20 % de la 1 martie 2018 pentru ca sunt încadrată după legea 153/2017.Este adevarat?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:46, 17 Martie 2018
Buna ziua,
Beneficiati de marirea de salariu doar daca sunteti cuprinsa în anexa nr. II cap. I a legei nr. 153/2017.
Anexa II nu are niciolegatura cu sectorul de activitate "Invatamant", se refera la Sanatate.

Potrivit Legii 153/2017, începând cu 1 martie 2018, cuantumul brut al salariilor de bază, precum și cuantumul sporurilor, indemnizațiilor, compensațiilor, primelor, premiilor și al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul lunar brut, de care beneficiază personalul care ocupă funcții didactice din unitățile de învățământ preuniversitar și universitar de stat, se majorează cu 20% față de nivelul acordat pentru luna februarie 2018.
Deci beneficiez si eu de această creștere?De la scoala mi s-a spus că nu voi avea nici o creștere deoarece in iunie 2017 am fost reincadrata pe legea 153 pentru ca mi-am completat studiile adică am absolvit cu licenta facultatea de științele educatiei specializarea pedagogia învățământului primar si preșcolar.Adica acum sunt încadrată prof.inv.primar am 19 ani vechime grad didactic.I.
La scoala s-a primit de la minister o adresa prin care este precizat faptul că personalul nou încadrat potrivit art.39 (2) din legea 153/2017 va avea salariul calculat prin înmulțirea coeficientului prevăzut în anexe cu salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata in anul 2018 si beneficiaza de prevederile art.38 alin.3 litera a din legea cadru.Eu ce sa inteleg?Nu sunt expertă si nimeni nu imi explica.Ce ma sfătuiți să fac sau care e adevarul?
Multumesc
Textul citat de mine nu face discutie cu privire la data angajarii.

Intrebati la Ministerul Muncii cu privire la aceasta majorare daca vi se aplica sau nu. Daca veti avea raspuns favorabil, atunci va puteti indrepta in instanta impotriva angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 153 mariana bogdana mariana bogdana Buna ziua. Am o nedumerire in legatura cu salariul. Sunt incadrata pe un post de artist plastic I la teatru. Am vechime maxima, deci clasa V. In momentul in ... (vezi toată discuția)
Marire salariu liviuiordan liviuiordan Buna ziua. De la 01.03.2018 s-au marit salariile in sanatate si invatamant. De aceste mariri beneficiaza si ...personalul didactic auxiliar? Financiarul de ... (vezi toată discuția)