avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 306 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... CAS cass
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

CAS cass

Ce contributii sociale trebuie sa plateasca o persoana angajata part time in conditiile in care este al doilea job, iar la primul care este si functie de baza salariul este mai mare decat minim: plateste contrbutii doar la brut sau la nivelul salariului minim?
Un pensionar la limita de varsta cu pensie de 500 lei ce contributii tb sa plateasca daca se angajeaza part time cu un salar brut de 240 lei?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: IULIA NEDELCU , Consultant resurse umane 11:10, 16 Martie 2018
Buna ziua,
Se platesc contributii la brut, deoarece ambele contracte de munca depasesc impreuna salariul minim pe economie.
La un salariu de 240 lei brut, fara functie de baza, se plateste CASS (10,5%) = 24 lei si CAS (25%) = 60 lei, impozit 10%. Rezulta un net de 140 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii sociale persoana angajata part time lara2016 lara2016 Ce contributii sociale trebuie sa plateasca o persoana angajata part time in conditiile in care este al doilea job, iar la primul care este si functie de baza ... (vezi toată discuția)
Calcul contributii cas,cass din ianuarie 2018 necsulescu.maria necsulescu.maria -calculul cas,cass din ianuarie 2018 pentru angajat pensionar limita de varsta ca administrator cu CIM cu 6ore/zi la o asociatie de proprietari care numai ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venit andregh andregh BUna ziua, La o Asoc de Proprietari avem un angajat cu CIM , cu timp partial de munca avand fctia de fem de serviciu. Are functia de baza avand un salariu ... (vezi toată discuția)