avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ce se poate intampla daca refuz reabilitarea blocului?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ce se poate intampla daca refuz reabilitarea blocului?

Buna ziua,
Asociatia de proprietari doreste sa reabilitam blocul care a intrat anul acesta pe lista blocurilor acceptate pentru reabilitare. Am domiciliul comun cu sediul social al societatii in sectorul 4. Refuz reabilitarea deoarece am pus cele mai bune termopane si am izolat pe interior apartamentul pe banii mei acum 3 ani. Ce se poate intampla daca asociatia insista? Mi-am exprimat deja verbal refuzul si in aceasta situatie mai sunt 2-3 apartamente care refuza aceasta actiune. Refuz aceasta, deoarece reabilitarea ma va costa cca. 7000 euro pentru faptul ca am si sediul social la domiciliu.
Va multumesc, astept raspunsul dvs.
Ultima modificare: Vineri, 16 Martie 2018
ContSters329387, utilizator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 12:35, 18 Martie 2018
Dispozitia in vigoare prevede ca hotararile adunarii generale sunt obligatorii pentru toti proprietarii
Totodata dispozitiile in domeniu obliga proprietarii sa desfasoare demersuri pentru reabilitarea si eficientizare energetica a imobilului
Este una dintre vicisitudinile traiului in comun,minoritatea este obligata de lege sa se supuna hotarariilor majoritatii
Chiar daca dv si o minoritate dintre locatari va exprimati interesul pentru neexecutare reabilitare imobil,daca imobilul a fost introdus in lista beneficiarilor,lucrarea de reabilitare se va executa,
contravaloarea va fi repartizata tuturor proprietarilor
Cei care isi asuma responsabilitatea sa nu achite contravaloare cota parte reparatie,automat isi asuma si consecintele sa fie actionati in instanta de catre asociatie pentru recuperare sume cu titlu de restanta
Nu este de preferat sa ajungeti in aceasta situatie deoarece implica stres si garantia unei hotarari judecatoresti favorabile asociatiei cu costurile aferente in sarcina celor actionati in instanta
In mod normal nu ar trebui sa conteze activitatile desfasurate in imobil, reabilitarea se face pentru partile comune ale imobilului, forma de proprietate nu este alta decat a celorlalte apartamente. trebuie luate in considerare veniturile proprietarului si nu veniturile firmei proprietarului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Returnare bani termopane Ana24M Ana24M In prezent, blocul in care locuiesc se afla in curs de reabilitare termica. Cineva mi-a spus, la un moment dat, ca proprietarilor care vor sa-si pastreze ... (vezi toată discuția)
Reabilitare termica ELLENA_SN ELLENA_SN \"Art. 16. - (1) Proprietarii sunt obligaţi să ia măsuri pentru consolidarea sau modernizarea clădirii, pentru reabilitarea termică şi eficienţa ... (vezi toată discuția)
Inlocuirea ferestrelor din lemn cu termopane Jean_Louis Jean_Louis Daca nu doresc sa pun ferestre termopan si vreau sa pastraz ferestrele din lemn in cazul in care blocul unde locuiesc se reabiliteaza ce trebuie sa fac in ... (vezi toată discuția)