avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot intra in concediu crestere copil chiar daca sunt ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot intra in concediu crestere copil chiar daca sunt in concubinaj si-mi recunosc copilul? Pentru ce perioada si cum trebuie sa procedez? Mentionez ca mamica nu lucreaza si nu are alte surse de venit! Va multumesc anticipat!

Care sunt conditiile de acordare si cu ce perioada trebuiesc inaintate formele legale pentru a beneficia de concediu crestere copil?
Cel mai recent răspuns: Victor L , utilizator 21:54, 18 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De indemnizația lunară și stimulentul de inserție prevăzute de prezenta ordonanță de urgență beneficiază oricare dintre părinții firești ai copilului, dacă îndeplinește condițiile de acordare prevăzute de lege.

Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului, singura modalitate de a beneficia de aceasta este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, timp de cel puţin 12 luni , aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

OUG nr.111/2010:
Art. 2
(1) Persoanele care, în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, au realizat timp de cel puţin 12 luni venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, precum şi de o indemnizaţie lunară.
......

Durata concediului pentru creșterea copilului este de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap.
Multumesc pentru promtitudinea raspunsului si pentru toate detaliile oferite! Va doresc multa sanatate!
Cu stima, Victor L !
Ultima modificare: Duminică, 18 Martie 2018
Victor L, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie creștere copil Genti1234 Genti1234 Bună ziua.Am și eu o întrebare, pot beneficia de indemnizația de creștere a copilului dacă în ultimele 12 luni am fost angajată dar nu mi s-au ... (vezi toată discuția)
Indemnizație crestere copil Alina elena tudose Alina elena tudose Buna seara,poate lua tatăl indemnizația crestere copil daca deține O întreprindere individuală și a realizat venituri impozabile in ultimele 12 luni ... (vezi toată discuția)
Indemnizație crestere copil julia_mik julia_mik As vrea sa stiu daca raman gravidă si sunt angajată iar la scurt timp dupa după ce anunt firma ca sunt însărcinată imi dau demisia(probleme personale) ... (vezi toată discuția)