avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizație crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizație crestere copil

Buna seara,poate lua tatăl indemnizația crestere copil daca deține O întreprindere individuală și a realizat venituri impozabile in ultimele 12 luni nașterii copilului! Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Alina elena tudose , utilizator 01:12, 6 August 2017
De indemnizaţia lunară şi stimulentul de inserţie prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă beneficiază oricare dintre părinţii fireşti ai copilului, dacă îndeplineşte condiţiile de acordare prevăzute de OUG 111/2010.

Astfel, tatal copilului poate intra in CCC daca îndeplineşte condiţiile de acordare prevăzute de OUG 111/2010..

Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, timp de cel puţin 12 luni , aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

OUG nr.111/2010:
Art. 2

(1) Persoanele care, în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, au realizat timp de cel puţin 12 luni venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, precum şi de o indemnizaţie lunară.
......
Multumesc mult pentru raspuns !!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil - tatal Alexandra Ilie Alexandra Ilie Buna ziua, Daca sotia unuia dintre angajati renunta dupa 3 luni la concediu crestere copil poate intra in crestere copil angajatul? (vezi toată discuția)
Concediu de creștere a copilului 13051988 13051988 Buna seara am și eu o nelămurire ,daca tatăl nu este angajat mama beneficiază de concediu de creștere a copilului până la 2 ani? Mulțumesc (vezi toată discuția)