avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plângere la ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plângere la ITM

Cum procedez sa fac o plângere asupra unei firme care nu-mi acorda drepturile mele?
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Martie 2018
Adrian6791, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:22, 17 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intocmiti o adresa scrisa in care semnalati aspectele salariale si/ sau alte drepturi neonorate de firma respectiva. In adresa trebuie sa se regaseasca datele dvs. personale (nume si prenume, adresa de domiciliu) si datele de identificare ale firmei (denumirea, adresa, profil de activitate, etc.). Sesizarea se depune la registratura ITM cu nr. de inregistrare/ data sau se trimite prin posta cu confirmare de primire.
In sesizare veti specifica datele dvs de identitate , precum si neregulile savarsite de catre angajatorul dvs in legatura cu relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca . De exemplu, neplata drepturilor salariale, neinregistrarea demisiei, neplata orelor suplimnetare, neacordarea repausului saptamanal etc.

ITM-ul va constata incalcarea legislatiei muncii , va putea trasa ca masura prezentarea dovezii de plata a salariului si va putea sanctiona - indirect - cu avertisment sau cu amenda pe angajator, dar - atentie - nu-l poate obliga pe angajator sa faca ceva.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buza seara! daca angajatorul nu vrea sa acorde zile libere sau ... Sfarlea Sergiu Sfarlea Sergiu Buza seara! Daca angajatorul nu vrea sa acorde zile libere sau să plătească la dublu,zilele de sărbătoari legale LUCRATE de către angajat,ce pot face? ... (vezi toată discuția)
Control itm iuliaalba iuliaalba Buna ziua! Ma intereseaza sa stiu, daca in cazul unei sesizari facute de un salariat la ITM, in cazul de fata ITM Alba, inspectorii de munca vor anunta firma ... (vezi toată discuția)
Bună seara,am demisionat cu lichidare la zi, angajatorul nu ... Ina66 Ina66 Bună seara,am demisionat cu lichidare la zi, angajatorul nu mi-a dat ultimul salariu,ce pot să fac,unde să mă adresez! (vezi toată discuția)