avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Succesiunea se accepta la data la care a decedat persoana sau la data depunerii cererii de succesiune la notar.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 08:03, 25 Octombrie 2009
Deschiderea succesiunii are loc o data cu decesul . De la acea data, succesiunea este deschisa iar succesorii in drepturi vor avea la dispozitie termenul de 6 luni de optiune succesorala, adica sa accepte succesiunea. Daca totusi nu o vor face in acest interval, vor mai avea posibilitatea si ulterior, daca vor dovedi ca au acceptat mostenirea si in mod tacit, adica, au efectuat anumite acte pe care doar in calitate de ole-ar fi putut face. De la data depunerii cererii la notar, se incepe dezbaterea succesiunii.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Octombrie 2009
ContSters47264, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
Cum pot renunta la o parte de mostenire ce ni se cuvine mie si fratilor mei provenita din succesiunea tatalui meu( de la parintii lui).Cand a fost facut actul tatal meu a acceptat succesiunea, dar neprimind actul nu a fost interesat de bunuri.
Noi am aflat de aceasta succesiune ulterior decesului tatalui nostru si nici eu ,nici fratii mei nu dorim aceste bunuri ( teren intravilan,teren extravilan si casa).Singurul act pe care il avem este actul de la notar in copie si detinem 1/6 din masa succesorala.
Poate fi donat acest teren?
Legea nu va da dreptul de a renunta partial la mostenire. Acceptarea sau renuntarea se rasfrang asupra intregii cote-parti la care ati avea dreptul in calitate de succesor legal. Consultati un notar in acest sens, spre a va lamuri mai bine

Av. Adrian Posdarie
Da, daca aceeptati mostenirea o luati toata.
Nu merge sa luati doar ce vreti si restul nu.
Vedeti ca se iau si datoriile mostenirii chiar daca nu vreti.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesorala ContSters292683 ContSters292683 Buna ziua! 1. Masa succesorala se poate stabili pana in ziua dezbaterii succesiunii? 2. Ce inseamna mai exact \\\\"dezbaterea succesiunii\\\\"? Unui ... (vezi toată discuția)
Buna seara. as avea o nelămurire în legătură cu moștenirea. ... Adriana_88 Adriana_88 Buna seara. As avea o nelămurire în legătură cu moștenirea. În urma cu 3 luni, tatăl meu a decedat, acesta deținea împreună cu mama mea un ... (vezi toată discuția)
Dare in plata si succesiune norii01 norii01 Buna ziua, Fratele meu decedat are un proces pentru dare in plata o casa cu teren, la care a platit o parte din suma de 45 mii euro bancii . Creditul ... (vezi toată discuția)