avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Indemnizația maternitate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Indemnizația maternitate

Bună ziua!La angajare de 4 ore cât o să am indemnizația de creștere copil? 75% din salariul minim pe economie sau din salariul pentru 4 ore?
Cel mai recent răspuns: IULIA NEDELCU , Consultant resurse umane 17:11, 19 Martie 2018
Buna ziua,
Conform OUG 158/2005: Concediul şi indemnizaţia de maternitate
ART. 23
Asiguratele au dreptul la concedii pentru sarcină şi lăuzie, pe o perioadă de 126 de zile calendaristice, perioadă în care beneficiază de indemnizaţie de maternitate.
ART. 24
Concediul pentru sarcină se acordă pe o perioadă de 63 de zile înainte de naştere, iar concediul pentru lăuzie pe o perioadă de 63 de zile după naştere.
Concediile pentru sarcină şi lăuzie se pot compensa între ele, în funcţie de recomandarea medicului şi de opţiunea persoanei beneficiare, în aşa fel încât durata minimă obligatorie a concediului de lăuzie să fie de 42 de zile calendaristice.
ART. 25
Cuantumul brut lunar al indemnizaţiei de maternitate este de 85% din baza de calcul stabilită ca medie a veniturilor brute lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare,
Indemnizaţia de maternitate se suportă integral din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate yildiz yildiz sunt insarcinata in 16 sapt educatoare, vechime 9 ani, grad did 2 si as dori sa stiu cand pot sa imi iau concediu prenatal, care sunt formalitatile, si care ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate Soames Soames Buna! imi puteti spune va rog la cate zile de concediu prenatal si postnatal are dreptul o viitoare mamica? (vezi toată discuția)
Concediul prenatal ada10 ada10 va rog frumos imi puteti spune si mie cat trebuie sa ai p cartea de munca lucrat pentru a beneficia de prenatal? Am inteles ca akm sunt valabile 6 luni si nu ... (vezi toată discuția)