avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... SALARIZARE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

SALARIZARE

In unitatea unde lucrez fiind bugetara ,se modifica contractul colectiv de munca, insensul ca se va folosi o noua grila de salarizare conform careia vor avea loc cresteri ale retributiei brut la aproape toate categoriile de personal.
Spun ,aproape toate categoriile ,deoarece sefii de formatie cu o vechime in conducere mai mica de 5 ani vor pierde cca 1.000 lei din retributia bruta (cca.600 lei din salariulnet).
Fata de cele aratate,va rog sa-mi spuneti daca,cumva,retributia actuala care este un drept deja castigat,se poate mentine in conditiile in care noua grila prevede scaderea ei.
Multumesc si va stau la dispozitie pentru clarificari.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:15, 19 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se poate scădea salariul prin c.c.m. dacă e adoptata o noua grila de salarizare.

Legea 62/2011
art.138
(1) Prin contractele/acordurile colective de muncă încheiate în sectorul bugetar nu pot fi negociate sau incluse clauze referitoare la drepturi în bani și în natură, altele decât cele prevăzute de legislația în vigoare pentru categoria respectivă de personal.
(2) Prin excepție de la prevederile art. 129 alin. (3) contractele colective de muncă în sectorul bugetar se negociază, în condițiile legii, după aprobarea bugetelor de venituri și cheltuieli ale ordonatorilor de credite, în limitele și în condițiile stabilite prin acestea.
(3) Drepturile salariale din sectorul bugetar se stabilesc prin lege în limite precise, care nu pot constitui obiect al negocierilor și nu pot fi modificate prin contracte colective de muncă. În cazul în care drepturile salariale sunt stabilite de legi speciale între limite minime și maxime, drepturile salariale concrete se determină prin negocieri colective, dar numai între limitele legale.
(4) Clauzele cuprinse în contractele colective de muncă încheiate cu încălcarea prevederilor alin. (1)-(3) sunt lovite de nulitate.
.....
Ultima modificare: Luni, 19 Martie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Personal contractual administratie publica locala otiliaoo otiliaoo Spuneti-mi se pot negocia unele sume pentru personalul contractual din administratia publica locala?Care este baza legala a salarizarii personalului ... (vezi toată discuția)
Reguli negociere administrație publică locală CsiszerGyongyi CsiszerGyongyi Bună ziua, s-a discutat pe larg despre ajustarea salariilor brute și despre modul cum se desfășoară de obicei o negociere colectivă. Totodată s-a ... (vezi toată discuția)
Ni se poate deconta transportul la serviciu ? oanaportar oanaportar O institutie publica care realizeaza si venituri proprii poate deconta transportul zilnic al salariatilor de la domiciliu la serviciu si retur ... (vezi toată discuția)