avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Vecinul renoveaza apartamentul si mi-a daramat o ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Vecinul renoveaza apartamentul si mi-a daramat o bucata de tencuiala. Ce pot sa fac ?

Buna ziua,
Vecinii mei fac modificari/renoveaza la apartament. Peste weekend am fost plecat iar cand m-am intors am gasit o bucata de 40/40 cm de tencuiala cazuta pe canapea de se vede caramida.
Ce drepturi am la despagubire ? Reparatia + renovarea intreg peretelui/camerei ? Alte despagubiri ? Daca eram pe canapea imi cadea in cap tencuiala.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Mihaela Molnar , Consultant asigurari 18:24, 19 Martie 2018
Pentru despagubiri si alte despagubiri puteti incerca in instanta. Poate va ganditi sa discutati cu vecinul mai initai, vedeti daca este de acord sa repare stricaciunile. Daca aveti o asigurare a locuintei ar trebui sa fie si mai simplu.
Ultima modificare: Luni, 19 Martie 2018
CaraD, utilizator
Multumesc.
Asta am si facut, dar voiam sa stiu ce drepturi as avea, nu vreau sa-mi renoveze tot apartamentul dar vreau sa aduca camera la starea initiala. Normal ca vreau sa o fac pe cale amiabila dar voiam sa stiu care imi sunt drepturile.
Ultima modificare: Luni, 19 Martie 2018
Klaxu, utilizator
Drepturile pe care le aveti / doriti sa le exercitati le stabiliti in urma discutiei. Daca este de acord sa repare pe banii dumisale, perfect, ramaneti si buni vecini mai apoi. Daca considera ca nu-i treaba dumisale, puteti cere instantei (intre altele) aprobarea sa reparati dvs pe cheltuiala vecinului. Daunele in plus fata de costul reparatiei ar trebui dovedite (lipsa de folosinta, daune la bunurile mobile, etc). Evident v-ar trebui aparator in cazul acesta.
Am inteles. Va multumesc pentru raspuns.
Cu placere. Indiferent ce curs vor lua lucrurile, poate ar fi o idee buna sa conservati probele, foto, martori, etc.

Alte discuții în legătură

Reparatie a peretelui comun cu vecinul log_in log_in Buna ziua. In urma unor reamenajari din apartament, meseriasii au afectat peretele comun de pe hol cu vecinul, in sensul ca au sărit 2 portiuni mici de ... (vezi toată discuția)
Despagubire inundatie dana_leea dana_leea Cu ceva timp in urma am avut inundatie.A curs ceva apa la vecinul de sub mine, care a fost despagubit in baza politei de asigurare. Firma de asigurare vrea sa ... (vezi toată discuția)
Temei legal, parte comuna gana gana daca s-a spart teava (care este parte comuna) la vecinul de deasupra si m-a inundat, cine plateste pagubele (degradarea peretelui mau care necesita varuire): ... (vezi toată discuția)