avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate reparatie a peretelui comun cu vecinul
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

reparatie a peretelui comun cu vecinul

Buna ziua. In urma unor reamenajari din apartament, meseriasii au afectat peretele comun de pe hol cu vecinul, in sensul ca au sărit 2 portiuni mici de tencuială din perete. Am discutat cu vecinul si m-am oferit sa ii ofer o suma cat pentru reparatie, însă el a cerut o suma mult mai mare si nu am fost de acord. A amenintat ca va merge la administrator si politie. La ce ma pot astepta? Sunt eu obligat sa ofer orice suma cere el?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:11, 19 Iulie 2018
Probabil vrea si dumnealui sa-si renoveze apartamentul, daca dumneavoastra i l-ati deteriorat...
Bună ziua. Banuiesc ca toate reparatiile sau facut pe baza de proiect si stie si asociatia de asta...O parere personala...faceti cateva poze peretelui, sa se vada exact starea lui actuala, si chemati si presedintele sau macar doi martori care sa vada exact starea acelui perete, dauna... sa nu se apuce vecinul sa l strice mai rau si sa dea vina pe dvs. apoi... II mai puteți propune, de fata cu presedintele si doi martori daca accepta, o suma de bani care sa acopere acea reparatie... Daca nu vrea, sa fie sanatos si sa mearga unde vrea, dvs. sa aveti caile de a va apara, pozele daunei si martorii... Martori sa dea o declaratie in scris privind daunele peretelui, sa nu se razgandeasca apoi. Repet, eu asa as face...
Ultima modificare: Joi, 19 Iulie 2018
Ionut.ion, utilizator
Nu se intelege clar unde anume sunt portiunile de perete care au fost deteriorate, pe holul blocului ?
Este vorba despre peretele din holul apartamentului, in interior
Fiind vorba despre parte individuala despre culpa dv,administratorul de imobil nu are competenta sa se implice pentru solutionare
Administratorul de imobil are competenta sa administareze partea comuna de condominiu
Incercati sa negociati pretentiile vecinului astfel incat sa stingeti diferendul
Nu se justifica pentru o suma derizorie sa ajungeti in instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atributii asociatie proprietari ramonavlascean ramonavlascean Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea situatie: de cateva luni portiunea de tavan din baie, din jurul coloanei comune, este umeda continuu, a inceput sa se ... (vezi toată discuția)
Vecinul renoveaza apartamentul si mi-a daramat o bucata de tencuiala. ce pot sa fac ? Klaxu Klaxu Buna ziua, Vecinii mei fac modificari/renoveaza la apartament. Peste weekend am fost plecat iar cand m-am intors am gasit o bucata de 40/40 cm de tencuiala ... (vezi toată discuția)
Anul trecut, în 2020, iulie, am avut o defecțiune la baie și ... Naziha Naziha Anul trecut, în 2020, iulie, am avut o defecțiune la baie și apa s-a prelins pe un perete de la sasul (holisor) de dedesubt. M-am oferit sa plătesc ... (vezi toată discuția)