avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 195 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Refuz despăgubire casco
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Refuz despăgubire casco

Buna ziua , va prezint urmatoare situatie, in care solicit ajutor.
Sotia a lovit o masina parcata pe strada. Autoturismul parcat nu deține asigurare polita RCA obligatorie pentru ca nu se mai circula cu acest autoturism.
Masina soției deține polita RCA obligatorie si polita casco opțională.
Proprietarul autoturismului parcat nu a avut nici un fel de pretentii, s-a completat înțelegerea amiabila dar fara polita RCA.
Cei de la casco au spus ca este obligatorie polita rca a autoturismului parcat, in caz contrar sa se obțină o constatare de la politie.
Cei de la politie refuza sa elibereze constatarea deoarece au nevoie de o cerere scrisă de la casco de ce refuza sa deschida dosar de despăgubire.
Cei de la casco la randul lor refuza sa dea o cerere scrisă, invocând ca aceasta este procedura.
Eu vreau doar sa imi repar masina pe polita casco.
Ce pot sa fac in aceasta situatie ? Catre cine sa ma îndrept , politie sau casco?
Precizez ca dosarul a fost deschis pentru constatare dar s-a blocat la înțelegerea amiabila.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Kst21 , utilizator 19:34, 20 Martie 2018
Este un abuz din partea companiei de asigurari. Faceti o plangere la ASF. Masina stationata, chiar daca nu detine polita rca valabila are dreptul sa fie despagubita in baza politei rca a soferului vinovat. Nu are nici o legatura polita CASCO pt masina sotiei dv cu faptul ca pagubitul nu detine polita rca
Tocmai de aceea platiti polita casco, pentru situatii ca aceasta
Ultima modificare: Luni, 19 Martie 2018
Olga Tanasa, Consultant asigurari
Faceti o sesizare la ASF. Daca nu rezolvati adresati-va instantei.
Va multumesc pentru promptitudine.
Dupa o saptamana de nervi întinși la maxim, alergătura pe la casco si politie si amenințări cu reclamatii sper ca s-a rezolvat problema. S-au verificat înregistrările de la programările on-line si s-a constatat ca a fost greseala lor, ca am dost îndrumați gresit initial ca nu este nevoie de intelegere amiabila. Oricum nu vad rostul înțelegerii amiabile.
Am primit azi un tel de la ei in care isi cer scuze si ca se rezolva problema. Maine ma prezintă la casco pentru constatare. Sper ca maine sa nu apara alte probleme.
Va multumesc inca o data.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz plata casco Parazitu Parazitu Buna ziua, saptamana trecuta am avut un incident in trafic: am lovit un caine, iar dupa impact m\'am panicat si am tras de volan, intrand intr\'un autoturism ... (vezi toată discuția)
Citatie in calitate de intervenient fortat - casco / rcs f.gabriel f.gabriel buna ziua, la data de 24.09.09 am comis un accident de circulatie...mai exact incercand sa ies din parcare am lovit cu spatele un autoturism parcat. am ... (vezi toată discuția)
Este pasibil de amendă pentru lipsa rca proprietarul unei mașini parcate pe spațiul public? mic57 mic57 Legea 132/2017 prevede la art.3 obligatia proprietarului de a incheia asigurare RCA. Daca un autovehicul nu are RCA si nu este surprins in trafic ci se afla ... (vezi toată discuția)