avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Poate fi amendată pentru tulburarea liniștii ...
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Poate fi amendată pentru tulburarea liniștii publice o persoană cu probleme psihice?

o persoana cu tulburari psihice poate fi amendata pentru tulburarea linistii publice ? am un vecin cu carnet de nebun care deseori devine agresiv verbal, dar arunca si cu diverse obiecte in gard, peste gard, pe casa. am incercat sa ma inteleg pasnic cu el, dar nu functioneaza. as suna direct la 112, dar daca nu il pot amenda, raul se intoarce asupra mea. va rog sa ma sfatuiti, sunt la limita rabdarii
Ultima modificare: Miercuri, 4 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Nu are rude,apartinatori?
daca nu are rude/apartinatori sesizati oficial serviciul specializat din cadrul primariei sau departamentul specializat din cadrul autoritatii pentru cresterea copilului care detin competenta sa se implice in verificare de astfel de cazuri persoane suferinde,in etate,fara rude
Se poate forma comisie sociala care dupa verificari poate dispune institutionalizarea persoanei
are sotie care locuieste cu el, cu exceptia cazului cand pleaca sa aiba grija de nepoata. mai are 2 copii, dar nimeni din familie nu poate sa il tina in frau. cand e sotia acasa bea mai putin, dar nu e neaparat o regula. comisia sociala se formeaza cu angajati ai primariei ?
Comisiile sociale sunt compuse din inspectori ai autoritatii ,fie serviciul specializat din primarie fie din departamentul din subordinea autoritatii pentru protectia copilului
iar intrebarea mea se refera la o eventuala amenda. cu comisia este o procedura mai complicata
Ultima modificare: Marți, 20 Martie 2018
bog77dan, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde dacă este o persoană lipsită de discernământ, pusă sub interdicție judecătoarească și cu un tutore desemnat. În acest caz, cert persoana nu poate răspunde nici contravențional, însă tutorele ar putea răspunde pentru eventualele prejudicii cauzate de persoana pusă sub tutelă. Fiind o persoană cu tulbuări de comportament, ar trebui să aibă și o medicație, pe care persoana care are grijă de cel bolnav ar trebui să aibă grijă să o ia pentru a preveni astfel de situații. Vedeți cine se ocupă de acest vecin, legal și cu persoana respectivă ar trebui discutat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! in imobilul unde locuiesc, este un vecin cu handicap ... Laurentiu C Laurentiu C Buna seara! In imobilul unde locuiesc, este un vecin cu handicap psihic și inunda deseori vecinii. Mama sa care-l îngrijea a decedat de curand și acum nu ... (vezi toată discuția)
Vecin bolnav mintal - se poate face ceva? cosminemanuel cosminemanuel Buna Stau la bloc si in cartier exista un vecin care pe fondul unor probleme psihice, devine extrem de agresiv in limbaj cu toata lumea (adica injura urland). ... (vezi toată discuția)
Persoana in varsta care isi face nevoile in spatiul comun al blocului casutza casutza Buna ziua, O persoana in varsta care locuieste singura isi face nevoile pe spatiile comune din bloc (lift,scari,intrarea in bloc,la ghena,in fata ... (vezi toată discuția)