avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drepturi si obligatii curator
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drepturi si obligatii curator

Buna ziua,soacra mea este curatorul mamei ei ( o femeie foarte dificila)aceasta mai are o sora care este plecata in Italia si care in 6 ani nu a ajutat o cu nimic pe maicasa.Soacra mea este non stop cu mama ei se ocupa de ea o duce la medici absolut totul si primeste ajutor de insotitor.Ar vrea sa stie care sunt drepturile si obligatiile fata de mama sa pt ca aceasta o terorizeaza are probleme mintale grave si nu are drept de semnatura.Sora soacrei mele vrea sa vina acasa sa isi "revendice" drepturile desi nu a contribuit cu nimic la intretinerea maicasii doar o suna.In acest caz ce este de faccut la imaprtirea bunurilor soacra mea are mai multe drepturi decat sora ei?Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: CaraD , utilizator 16:09, 20 Martie 2018
Surorile au drepturi egale la mostenirea mamei lor. Soacra dvs ar putea avea un drept de creanta impotriva surorii sale pentru cheltuielile facute (dovedite cu acte) cu ingrijirea mamei in ultimii trei ani inainte de moartea acesteia. De vreun transfer de proprietate nu se mai poate vorbi avand in vedere curatela deja instituita.
Multumesc pt raspuns,deci la impartirea terenului au cote egale chiar daca sora nu s-a ingrijit de maicasa? Soacra mea credea ca pt anii in care a stat langa aceasta ar putea beneficia de o cota mai mare la impartirea terenului unde locuiesc?
Doar dacă beneficiază de un testament sau o donație din partea mamei ar putea primi cotitatea disponibila, in lipsa acestora se va merge pe cotele stabilite de lege. Cum spuneam, acestea nu se vor mai putea întocmi după instituirea curatelei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce mai e de facut? mariana stan mariana stan Noi suntem 7 frati, sora cea mai mare a avut grija de mama, iar noi am suportat toate cheltuielile cu intretinerea acesteia. In ultimul an de viata al mamei cu ... (vezi toată discuția)
În ce cote își moștenesc frații sora decedată dacă doi dintre ei nu au contribuit cu nimic la îngrijirea ei cât timp a fost bolnavă? paul_sonea paul_sonea Sora soacrei mele a decedat iar din partea sotului ei (decedat si el) nu mai exista mostenitori. Ea are 3 frati printre care si soacra mea. Au drept de ... (vezi toată discuția)
Contestatie de tutela si oprirea mutarii din casa schmelzr53 schmelzr53 Sint stabilit in strainatate. Mama mea este inca in Romania, in virsta, bolnava de nervi sub tratament si ingrijire medicala. Mama locuieste in apartamentul ... (vezi toată discuția)