avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Inregistrare in scopuri TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Inregistrare in scopuri TVA

Buna ziua,

Situatie:

1.Fost asociat si administrator in SRL cu 50% actiuni - firma radiata, nu s-a atras raspunderea desi s-a incercat de catre ANAF;
2. Fost administrator (numai) in SRL - firma radiata, nu s-a atras raspunderea desi s-a incercat de catre ANAF;

Va rog sa imi spuneti daca stiti: aceasta persoana doreste infiintarea unui SRL unde sa fie asociat unic si administrator(considera ca firmele exemplificate mai sus au intrat in insolventa pt ca nu a avut capacitatea deplina de exercitiu in functie - nu a fost lasat sa decida singur ce are de facut) dar se teme ca nu va mai putea sa se inregistreze in scopuri de TVA pt ca a avut inregistrate in cazierul fiscal fapte ce tin de inactivitatea firmei sterse de altfel din cazier pt ca a expirat termenul) .
Va rugam cine stie daca stiti ca ar fi posibil asa ceva, avand in vedere ca nu exista hotarari definitive pt atragerea raspunderii si nici fapte in cazierul fiscal nu mai sunt, sunt sterse.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Dragos1109 , utilizator 15:33, 21 Martie 2018
Nu exista nici o parere de impartasit?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o firma in faliment, pot fi asociat-administrator la alta firma? bogdan_ciprian bogdan_ciprian Buna ziua, In perioada 2010 - 2012 am fost asociat si administrator in cadrul a 3 SRL-uri (asociat unic si administrator la una si asociat si administrator ... (vezi toată discuția)
Cesiune firma andrei0123 andrei0123 Buna ziua, vreau sa scap de o firma cu datorii la stat, in valoare de 5500 ron pt. bilanturi nedepuse si impozit forfetar, precizez ca firma este declarata ... (vezi toată discuția)
Firma inactiva LuckyStela LuckyStela Buna ziua! In 2005 am infiintat un SRL, am activat pe ea 4 luni. Contabila nu a depus nimic desi a fost platita, asta am aflat mai tarziu. Din diverse motive ... (vezi toată discuția)