avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Firma inactiva
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Firma inactiva

Buna ziua!
In 2005 am infiintat un SRL, am activat pe ea 4 luni. Contabila nu a depus nimic desi a fost platita, asta am aflat mai tarziu. Din diverse motive firma aramas inactiva. Sediul expirat. Daca am vrea s-o repornim sediul ar fi in alt Oras. Ce ar trebui sa fac? Sau este mai bine sa deschid alta societate fara sa ma complic cu prima. Habar nu am de unde sa incep.
Va multumesc pentru orice sugestie.
Cel mai recent răspuns: ContSters259670 , utilizator 09:24, 21 Octombrie 2012
Daca doriti intr-adevar sa lucrati pe o firma atunci va infiintati una noua, fara probleme.Pe cealalta ar trebui sa incepeti prin a depune bilanturi si a plati amenzi.
Ca sa deschideti o alta societate va veti lovi de o problema si anume pentru noua societate este necesar cazierul fiscal. Avand in vedere ca o societate in care sunteti asociat / administrator este declarata inactiva pentru ca nu v-ati indeplinit obligatiile fiscale declarative, exista probabilitatea ca aceasta situatie sa fie inscrisa in cazierul dumneavoastra fiscal si ca urmare a acestui aspect sa vi se respinga cererea de inregistrare a noii societati.
In opinia mea este mult mai convenabil sa indepliniti obligatia declarativa care a generat starea de inactivitate din punct de vedere fiscal si sa reactivati societatea.
Si daca lasati societatea inactiva la organul fiscal pe viitor veti avea probleme. Admitand prin absurd ca totusi veti inregistra noua societate nu va veti putea inregistra in scopuri de TVA, nu va veti putea inregistra pentru a face operatiuni intracomunitare etc.
Intrebare:
Tinand cont ca in caz de inactivitate fiscala a unei societati inactivitatea fiscală se înscrie atât în cazierul fiscal al persoanei juridice declarate inactivă, cât şi al reprezentanţilor legali ai acesteia, nu se poate infiinta o noua societate cu asociatul vechi(din societatea declarata inactiva si care nu era si administrator) si un administrator nou?
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Octombrie 2012
ContSters259670, utilizator
Nu. Am avut aceasta situatie si s-a respins inregistrarea unei noi societatii, unul dintre asociati detinea aceasta calitate intr-o societate declarata inactiva. In cazierul fiscal avea inscrisa neindeplinirea obligatiilor declarative.
Nu cumva asociatul respectiv avusese si calitatea de administrator in cealalta societate? Poate aveti posibilitatea sa verificati. Ma intereseaza raspunsul din mai multe motive. Unul ar fi ca o asemenea situatie excede cadrul legal....cu toate consecintele care decurg din aceasta situatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme firma inactiva marian34235 marian34235 Buna ziua! Am urmatoarea situatie Am incercat sa imi infiintez o noua firma s-au sa mi se cesioneze parti socialede la alta societate dar am interdictie ... (vezi toată discuția)
Este posibila autorizarea pfa persoana cu cazierul fiscal? ContSters22096 ContSters22096 X, in calitate de asociat unic si administrator al unui srl care nu a mai depus declaratiile corespunzatoare (bilant), srl-ul fiind declarat inactiv in urma cu ... (vezi toată discuția)
Inactivitate fiscala hilux hilux Buna ziua, pot infiinta o noua societate cu inca 2 actionari daca in cazierul fiscal am inscrise fapte deoarece la o societate unde sunt unul din cei 2 ... (vezi toată discuția)