avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cota indiviza
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cota indiviza

un dezvoltator imobiliar vine un imobil p+ 2 ( cu sarpanta) ; 6 apartamente, la 6 cumparatori; toti cei 6 proprietari au cota indiviza din casa scarii si sarpanta? se specifica in contract sau prin efectul unei legi anume?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:59, 20 Martie 2018
Cota parte indiviza (CPI) este procentul de suprafata utila a unui apartament fata de totalul suprafetelor utile ale tuturor apartamentelor.
Suprafata utila reprezinta suprafata apartamentului fara logii, balcoane, incinte in zid pentru calorifere, spatii pentru sobele de incalzit.
CPI este exprimata in actele de proprietate atat sub forma de procent, cat si sub forma de suprafata propriu-zisa, uneori cuprinde in calculul ei si balconul, alteori nu, totul depinde de cine a intocmit actul si de cum s-a considerat atunci acest calcul.
Cota indiviza este parte a ecuatiei prin care administratia asociatiei imparte o serie de cheltuieli cum ar fi reparatiile efectuate spatiilor comune din bloc: liftul, casa scarii, conductele comune, etc.
Suprafetele comune indivize sunt: uscatorul,ghene gunoi, casa scarii, spalatoria, subsolul, acoperisul (terasa) blocului, etajul tehnic, usa de la intrarea in bloc, peretii exteriori ai blocului, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! va rog sa-mi spuneti care este formula de calcul pentru ... Yuuna Yuuna Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti care este formula de calcul pentru cotele indivize aferente spatiilor comune. Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
hotărâria nr.1364/2001 Cristina588 Cristina588 În anexa nr.6 la normele metodologice de aplicare a Hotărâri nr.1364/2001 _ Lista proprietarilor şi destinaţia spaţiilor din clădire la punctul C_ ... (vezi toată discuția)
Cpi pt mansarda pe 2 niveluri Inga2022 Inga2022 Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje peste care s.a construit mansarda( 6 apartamente). Cum se calculeaza CPI cand e vorba de apartamente pe 2 nivele? ... (vezi toată discuția)