avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi

Joi, 8 mai, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... termen primire sanctionare in caz de concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

termen primire sanctionare in caz de concediere

Angajatorul a luat cunostiinta cu incidentul printr-un referat pe 11.09, dar s-a autosesizat, trimitand convocarea in fata comisiei disciplinare de abia pe 18.09 iar infatisarea respectiv procesul verbal pe 29.09.

Care e perioada limita in care trebuie sa-mi emita decizia de sanctionare / concediere?

Nu e ilegal sa nu-mi permita accesul la locul de munca daca au expirat termenele iar el nu a emis o decizie?
Ultima modificare: Duminică, 25 Octombrie 2009
w0lfshad3, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:57, 27 Octombrie 2009
Cand veti primi decizia de sanctionare nu uitati sa inscrieti pe ea data la care ati primit-o pentru a avea dovada datei comunicarii catrea dvs a acesteia.
De la acea data va curge termenul de 30 de zile pe care-l aveti la dispozitie pentru a contesta in instanta acea decizie.
freeelis a scris:

In instanta se ataca decizia de incetare sau de desfacere a c.i.m. ... termenul este de 30 de zile de la data primirii acesteia.
De asemenea, tot in acest termen puteti ataca in instanta si decizia de suspendare a c.i.m.

Fara o decizie de incetarea a raporturilor de munca nu aveti ce contesta in instanta... insa se poate obtine obligarea angajatorului la emiterea si comunicarea acestei decizii tot printr-o actiune in instanta.

Deci practic acum nu am ce ataca, deoarece suspendarea preliminara a incetat de pe 11.10 iar nu mi s-a comunicat ca aceasta suspendare in care ma aflu acum este o sanctionare disciplinara, dealtfel au trecut si cele 10 zile care se presupune ca ar fi putut fi o sanctionare prin suspendare.

Ei zic ca actul de concediere se afla la ITM, unde inspectoarea care semneaza e in concediu pana pe 26 (au zis de la firma), mi se pare aberant ca daca e cineva in concediu la ITM, nu are loctiitor. Dealtfel in ciuda sesizarilor mele la ITM, nimeni nu m-a notificat de acest lucru, insa asta au afirmat cand am fost la firma. Am cerut o adeverinta sau ceva in gen pentru decizia lor, insa au refuzat, ar fi fost acelasi lucru cu actul concedierii in original? Deasemenea mi se pare anormal sa primesc notificarea la cel putin 2 saptamani dupa expirarea termenului (daca o primesc de fel).

Eu ma gandesc conform sfaturilor dvs sa-i transmit avocatului sa inceapa o actiune de cerere a notificarii deciziei angajatorului prin instanta, care banuiesc ca se poate anula caz in care angajatorul emite in sfarsit decizia. Nu-mi place aceasta situatie incerta, tacerea ITM+angajator si aceasta tegiversare imi miroase a conspiratie.
Ultima modificare: Duminică, 25 Octombrie 2009
w0lfshad3, utilizator
Nu cred ca ITM-ul nu va vizat acea decizie ... in sitatia in care un inspector ITM este in concediu acesta va fi inlocuit de un alt inspector .... prin urmare, este o aberatie ceea ce sustin ca nu s-a vizat decizia ca inspectorul este in concediu.

Daca ITM-ul tace, atunci depuneti sesizare la Inspectia Muncii sau la Ministerul Muncii in care faceti si aceasta precizare ca v-ati adresat ITM-ului si aceasta nu va raspuns.
Cum somez angajatorul in instanta sa predea actele necesare concedierii?
Cum arata chemarea in istanta litigiilor de munca in acest caz?
Printr-o actiune care are ca obiect "obligatia de a da"...... in speta, solicitati instantei sa obligare pe fostul dvs angajator sa va inmaneze decizia de concediere .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abatere disciplinara bubu.g bubu.g BUNA ZIUA! Am un referat de abatere disciplinara inregistrat pe data de 07.08, convocarea este pentru data de 11.09.Pentru a fi in termen pot sa ma folosesc ... (vezi toată discuția)
Referat indisciplinar angajat papic papic Am un angajat cu probleme, care a facut abatere disciplinara in urma cu 2 luni, nu a efectuat anumite atributiuni primite de la un superior.Dupa ce a trecut 2 ... (vezi toată discuția)
Art.252 / codul muncii- urgent adriea2007 adriea2007 Referatul a fost comisia de disciplina prealabila a fost in data de 14.11.2011, desi directorul general luase la cunostinta despre referat in data de ... (vezi toată discuția)