avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Moștenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Moștenire

Buna ziua , părinții mei vor sa cumpere un apartament si să-l treacă pe numele meu si al sotului. Soțul meu mai are 2 copii din fosta relație ( nu au fost căsătoriți) . Noi in prezent avem o fetița. Copiii din afara căsătoriei ( ai sotului) au dreptul la casa noastră ? Cum as putea proceda ca apartamentul cumpărat de părinții mei sa rămână fetiței noastre ( nepoatei lor) si nu copiilor lui deoarece părinții mei nu au nicio treaba cu copiii lui evident vor sa i rămână moștenire nepoatei lor . Nu știu cum e mai Ok sa facem . Se poate o clauza in contract ceva ? Sa rămână copilului nostru casa ? Sau poate sa fim noi proprietari pana face fata 18 ani? Apoi sa îl trecem pe numele ei ?
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Alexa1717 , utilizator 12:16, 21 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Donatie de la parinti numai catre dvs (caz in care si sotul va mosteneste, prin urmare si copii acestuia la moartea sa). Donatia catre dvs este considerata bun propriu (trebuie mentionat lucrul acesta in actul de donatie), nu bun comun al sotilor, presupunand primul deces fiind al sotului, copii acestuia nu au drepturi succesorale la un bun care va aprtine in exclusivitate. Sau donatie direct catre fiica, aceasta poate primi chiar daca nu este majora.
Ultima modificare: Marți, 20 Martie 2018
CaraD, utilizator
Dar pe viitor , dacă peste câțiva ani stabilim de comun acord sa trecem noi tot ce vom dobândi de la ai mei pe numele fetiței noastre , atunci se poate sa rămână unica moștenitoare a acestor bunuri ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Donatia catre copil va fi supusa reductiunii la moartea sotului. Efectul fiind ca aceste cote legale cuvenite fiecarui copil din afara casatoriei se vor reduce la jumatate in privinta bunurilor donate. Vanzarea va fi considerata o donatie deghizata (supusa reductiunii) cand copilul din casatorie nu ar fi avut bunuri proprii pentru a plati pretul acelei vanzari.
Nu prea exista mecanisme legale de a exclude copii din afara casatoriei de la mostenirea parintelui lor.
Off ... atunci nu înțeleg cum se poate face... nu mi se pare deloc ceva corect ca tot ce au părinții mei sa se împartă si la copiii fostei lui... ce au părinții lui da , ca sunt bunicii paterni ai lor dar ai mei n-au nicio treaba cu ei ca munca lor de o viața sa nu le rămână exclusiv nepoatei lor ....
Ideea pe scurt e: imobilul sa fie donat numai dvs, si mai tarziu, doar dvs sa ii faceti un contract de donatie fetitei. Deci totul sa fie doar al dvs.
Orice cota, parte, procent din apartament pe care il va avea sotul, "aduce la pachet" si drepturile succesorale ale celorlalti 2 copii asupra cotei respective. Adica partea sotului din apartament se va imparti la 3.

Alte discuții în legătură

Testament Dydy-bum Dydy-bum Detin un apartament si de curand m-am recasatorit.actualul meu sot are un copil major dintr-o casatorie anterioara. Ce drepturi au acestia la ... (vezi toată discuția)
Donatie dodorel62 dodorel62 eu m-am recasatorit si nici eu si nici actuala sotie nu am incheiat un act prenuptial ,ea avand o masina si o casa dar si copii majori,iar eu am o casa si un ... (vezi toată discuția)
Moștenire Mihaela Drăghici Mihaela Drăghici Buna ziua ! Soțul meu a murit acum 5 ani , socrul meu sa prăpădit și el după 2 ani , soacra mea încă trăiește ! Întrebarea mea este dacă nepoata ... (vezi toată discuția)