avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Moștenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Moștenire

Buna ziua , părinții mei vor sa cumpere un apartament si să-l treacă pe numele meu si al sotului. Soțul meu mai are 2 copii din fosta relație ( nu au fost căsătoriți) . Noi in prezent avem o fetița. Copiii din afara căsătoriei ( ai sotului) au dreptul la casa noastră ? Cum as putea proceda ca apartamentul cumpărat de părinții mei sa rămână fetiței noastre ( nepoatei lor) si nu copiilor lui deoarece părinții mei nu au nicio treaba cu copiii lui evident vor sa i rămână moștenire nepoatei lor . Nu știu cum e mai Ok sa facem . Se poate o clauza in contract ceva ? Sa rămână copilului nostru casa ? Sau poate sa fim noi proprietari pana face fata 18 ani? Apoi sa îl trecem pe numele ei ?
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Alexa1717 , utilizator 12:16, 21 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bunurile aflate in patrimoniul unei persoane la moartea acesteia se cuvin cu prioritate copiilor sai, indiferent daca sunt din casatorie (prezenta sau anterioara), din afara casatoriei sau din adoptie. Evident in concurs cu sotul supravietuitor daca acesta exista. Dorinta unui sot de a inlatura copii doar ai celuilalt sot de la mostenirea parintelui lor nu este o noutate, fiind restricionata legal in mod eficient cam de pe vremea lui Cuza, chiar daca motivatia economica de a face acest lucru este intotdeauna bine intemeiata.
Singura modalitate de a evita aplicarea acestui principiu este ca bunul sa nu fi intrat niciodata in patrimoniul acelui parinte. In cazul dvs, transferul proprietatii de la bunici direct la nepoata lor.
Asa voi face , Le voi zice părinților mei restul de bunuri ce îmi vor rămâne sa le treacă direct pe numele fetei . Mulțumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament Dydy-bum Dydy-bum Detin un apartament si de curand m-am recasatorit.actualul meu sot are un copil major dintr-o casatorie anterioara. Ce drepturi au acestia la ... (vezi toată discuția)
Donatie dodorel62 dodorel62 eu m-am recasatorit si nici eu si nici actuala sotie nu am incheiat un act prenuptial ,ea avand o masina si o casa dar si copii majori,iar eu am o casa si un ... (vezi toată discuția)
Moștenire Mihaela Drăghici Mihaela Drăghici Buna ziua ! Soțul meu a murit acum 5 ani , socrul meu sa prăpădit și el după 2 ani , soacra mea încă trăiește ! Întrebarea mea este dacă nepoata ... (vezi toată discuția)